13.5 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Fostul ministru Adrian Cioroianu va conduce Biblioteca Națională a României

Istoricul și scriitorul Adrian Cioroianu, fost ministru de Externe, va prelua, aproape cu certitudine, funcția de manager al Bibliotecii Naționale a României.

Anunțul în acest sens a fost făcut, în seara zilei de luni, 12 iulie 2021, de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

„Am avut discuţii cu mai multe personalităţi din zona culturală, dar discuţiile care au înaintat şi cu care am făcut paşi concreţi şi sunt în măsură să îl anunţ aproape sigur ca viitor manager al Bibliotecii Naţionale este domnul Adrian Cioroianu. Eu zic că este un om care va implementa un nou parcurs în ceea ce înseamnă raportul dintre societate şi Biblioteca Naţională, care cred că trebuie să îşi pună o amprentă mai puternică în viaţa noastră social – culturală”, a declarat ministrul Bogdan Gheorghiu la postul de televiziune TVR 1.

În acest moment, funcția de manager al Bibliotecii Naționale este asigurată, în mod interimar, de un angajat al instituției.

Adrian Cioroianu (54 de ani) a deținut funcția de ministru al Afacerilor Externe în Guvernul Tăriceanu, între anii 2007 – 2008.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă