19.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăCulturăFonduri pentru susținerea culturii în Marea Britanie

Fonduri pentru susținerea culturii în Marea Britanie

Teatrele, muzeele, palatele istorice, galeriile de artă vor primi fonduri pentru a supraviețui într-o perioadă în care pandemia de coronavirus le-a ținut înschise. Guvernul britanic va ajuta financiar și cinematografele ori sectorul concertelor live.

“Sectoarele artelor, culturii şi patrimoniului britanic, de renume mondial, vor primi 1,57 miliarde de lire sterline în cadrul unui plan de salvare pentru a le ajuta să-şi revină din impactul coronavirusului.”, a anunțat Guvernul britanic, în ceea ce se promite a fi cea mai mare investiție în cultură.

1,15 miliarde de lire sterline sunt fonduri destinate susținerii instituţiilor culturale din Anglia, sub formă de subvenţii şi de împrumuturi. Irlanda de Nord va primi 33 milioane lire sterline, Scoția 97 milioane lire sterline iar Țara Galilor 59 milioane lire sterline.

“Am spus că nu voi lăsa să se prăbuşească domeniul cultural şi această investiţie masivă arată angajamentul nostru.”, a spus ministrul Culturii, Oliver Dowden, citat de AFP. În instituțiile culturale din Marea Britanie lucrează peste 700.000 de angajaţi care au avut de suferit din punct de vedere financar după izolarea impusă la mijlocul lunii martie.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă