FOTO: Florin Vedeanu

Expoziție. ”Amintiri și contra-amintiri”

În perioada 24-29 iunie, Make a Point găzduiește expoziția de fotografie ”Amintiri si contra-amintiri”, o serie de portrete de muzicieni români realizate de artistul vizual Florin Vedeanu.

Share

Maria Capelos 0 comentarii

25.06.2019 - 15:26

Lucrarea este o analiză a memoriei autorului în care acesta interpretează fotografia drept contra-amintire și încearcă să arate că, uneori, imaginile pot fi inamicul memoriei.
Portretele muzicienilor sunt rememorări ale perioadei din urmă cu 15-25 de ani, când fotograful asculta frecvent muzica lor. În timp, amintirile legate de aceștia s-au estompat, conținuturile s-au redus și au devenit mai greu accesibile. Florin Vedeanu explorează calitatea de amintire a fotografiilor, care uneori funcționează ca potențator al memoriei, alteori umplu sau înlocuiesc, prin concretețea lor, spații amnezice alterate.
În paralel cu parcurgerea imaginilor, argumentele și explicațiile autorului pot fi citite online prin scanarea unui cod QR și pot fi discutate sau dezbătute.
Florin Vedeanu este jurnalist ca formare, grafician ca practică și activează de 20 de ani în domeniul presei scrise. Fotografiază și publică de la începutul anilor 2000. Amintiri și contra-amintiri este prima sa expoziție de fotografie.
Vernisajul expoziției are loc miercuri, 26 iunie, la ora 19.30.
Sunt așteptați muzicienii implicați în proiect, oameni de cultură și jurnaliști. La buna dispoziție contribuie Ursus, unul dintre partenerii evenimentului.

Comentarii