26.4 C
Bucharest
Tuesday, 30 May 2023
HomeCulturăDeschiderea expoziției „O legendă… Margareta Pâslaru - 65 de ani de carieră”,...

Deschiderea expoziției „O legendă… Margareta Pâslaru – 65 de ani de carieră”, la Muzeul Național de Istorie a României

Muzeul Național de Istorie a României anunță deschidereaexpoziției „O legendă… Margareta Pâslaru – 65 de ani de carieră”. Evenimentul va avea loc în prezența îndrăgitei artiste,miercuri, 1 martie, începând cu ora 13.00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, sector 3, București.

Ce modalitate mai bună de a inaugura Luna Femeii decât printr-o expoziție dedicată uneia dintre cele mai valoroase și apreciate  artiste ale României?  Cântăreaţa, compozitoarea, textiera, actriţa de teatru şi film, regizorul artistic, producătoarea, scenarista, scriitoarea, realizatoarea de radio şi TV Margareta Pâslaru sărbătorește, în anul 2023, 65 de ani de carieră. O carieră fabuloasă în care a colaborat cu peste 60 de compozitori, în care a consemnat 231 de apariții pe suport discografic (doar la Electrecord, a lansat, până în anul 2011, 66 de discuri, la care se adaugă 22 de discuri în străinătate) și a înregistrat aproape 800 de piese, în care a apărut în filme și piese de teatru, a fost difuzată permanent la radio și a primit recunoașterea internă și internațională. Mai mult decât atât, Margareta Pâslaru s-a remarcat prin nenumărate acțiuni realizate în beneficiul celor mai neajutorate persoane și celor mai nobile cauze, între 2007-2023 creând albume de autor cu finalitate caritabilă, pe care le-a lansat aproape anual.

Colaborarea dintre muzeu și doamna Margareta Pâslaru a început în anul 2014 când, într-un act de mare generozitate, domnia sa ne-a donat o parte din colecția de costume de scenă, alături de afișe, obiecte personale și trofee (între care și prestigiosul Trofeu M.I.D.E.M., primit în anul 1969). De-a lungul anilor lista donațiilor a continuat să crească, iar cei care vor vizita Muzeul Național de Istorie a României vor avea ocazia să descopere, pe lângă creațiile vestimentare proprii ale Margaretei Pâslaru, o serie de discuri rare, afișe ale spectacolelor de teatru și concertelor de muzică ușoară, diplome și distincții primite, reviste, albume cu articole de presă etc.

Și, pentru că am vorbit de acte de caritate, și pentru că suntem la Muzeul Național de Istorie a României, adăpostit într-un impunător monument istoric, trebuie să amintim că toate încasările ultimului album, care va fi lansat în luna martie 2023, vor fi donate Ambulanței pentru Monumente. Pentru că, doamna Margareta Pâslaru, respectă cu strictețe motto-ul care îi călăuzește activitatea: În tinereţe ne străduim să ne facem un „nume”, la maturitate trebuie să folosim numele spre binele altora.

Expoziția va fi deschisă în perioada 1 martie – 2 aprilie 2023, și va putea fi vizitată de miercuri până duminică.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:00:34

VIDEO: Inundații în Madrid

La începutul săptămânii, autoritățile spaniole au închis școli, universități și grădinițe ca măsură de precauție, după ce ploile au năvălit peste oraș. Ploile torențiale provoacă...

Polițiștii vor declanșa proteste stradale în zilele de 6, 7 și 8 iunie

Polițiștii vor declanșa proteste stradale în zilele de 6, 7 și 8 iunie, amenințarea fiind chiar blocarea sistemului. Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual...

Mica Revoluție de catifea a profesorilor

Guvernanții se plâng că efortul bugetar al măririi salariilor profesorilor cu 25 % ar duce la creșterea cheltuielilor publice cu opt miliarde de lei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă