40.8 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăCulturăCopiii sunt invitați să descopere arta românească

Copiii sunt invitați să descopere arta românească

Programul educațional Art Safari Kids, susținut pentru al doilea an consecutiv de Me-tropolitan Life, se adresează copiilor cu vârste între 3 și 12 ani și își propune să îi încurajeze pe cei mici să aprecieze arta, să interacționeze cât mai des cu aceasta și să îi învețe lucruri noi, într-un mod interactiv, despre forme, culori, texturi, natură și marii artiști români. „Arta este o pasiune care se descoperă și se cultivă din copilărie. Din dorința de a aduce arta mai aproape de copii, de a le face cunoscută istoria artei românești și de a-i învăța să îi înțeleagă frumusețea s-a născut Art Safari Kids. Continuăm să traducem arta pe înțelesul celor mici, provocându-i să creeze printre tablouri și ghidându-i pe un traseu expozițional desenat pentru ei, unde vor avea șansa să-i descopere pe Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian, Ion Țuculescu și mulți alți pictori români celebri”, spune Ioana Ciocan, director Art Safari București.

Ateliere de creație, -tururi ghidate și -programe pentru „Școala Altfel”

Atelierele de creație vor avea loc într-un spațiu dinamic, decorat cu instalații, care să ofere un cadru potrivit apro-pierii de artă. În funcție de grupa de vârstă, pot fi alese diferite tematici: ateliere dedi-cate pictorilor români Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu – pictură pe șevalet, tehnici de artă populară, pictură pe tricouri, simboluri românești pictate pe traiste, sculptură și mode-laj cu tematică Brâncuși, ateliere de artă decorativă și multe altele. Atelierele durează 55 de minute și au loc loc zilnic, după următorul program: luni-vineri, în intervalul 17.00-21.00, sâmbătă-duminică, între 12.00-21.00. Înscrierea prealabilă la ateliere este obligatorie și se poate face pe e-mail kids@artsafari.ro.
Pe lângă ateliere de creație, copiii vor avea parte de tururi ghidate în cadrul Pavilionului Muzeal „Natural-Cultural”, care cuprinde artă românească de patrimoniu. Copiii vor avea ocazia să descopere în premieră și colecția de artă BCR, expusă pentru prima dată publicului larg din România. Printre tablourile care se vor regăsi pe traseul destinat copiilor se află opere ale lui Iosif Iser, Camil Ressu, Ion Theodorescu Sion, Nicolae Tonitza, Gheorghe Petrașcu, Ștefan Luchian, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Dumitru Ghiață, Horia Bernea, Alexandru Ciucurencu, Henri H. Catargi, Samuel Mutzner, Jean Alexandru Steriadi, Ion Țuculescu, Corneliu Baba, Theodor Pallady, Nicolae Dărăscu, Eustațiu Stoenescu, Octav Băncilă și Max Arnold. Tururile ghidate vor fi realizate de elevii Complexu-lui Educațional Lauder-Reut și British Council. Școlile care aleg să viziteze Art Safari Kids în cadrul săptămânii „Școala Altfel” pot beneficia de program personalizat, în prima parte a zilei. De altfel, „Școa-la Altfel” la Art Safari Kids aduce numeroase avantaje pentru școli, grădinițe sau grupuri organizate, printre care intrare liberă pentru grupurile de copii până în 12 ani, intrare liberă pentru însoțitorii de grup (maximum 3 pers./grup).

Art Safari București, ediția 2018

Cea de-a cincea ediție Art Safari București va avea loc în această primăvară, între 11 și 20 mai, în Piața George Enescu din București. Evenimentul va fi conceput sub forma unui muzeu temporar, ce va găzdui – drept principale focusuri – o expoziție de artă contemporană organizată de Hervé Mikaeloff (curatorul Louis Vuitton Foundation din Paris) – Pavilionul Central „Art on Stage” – și o expoziție dedicată artei românești importante, curatoriată de Alina Șerban – Pavilionul Muzeal „Natural-Cultural”. Programul Internațional este organizat în colaborare cu amba-sadele Germaniei, Israelului, Elveției, Spaniei, Argentinei, Statelor Unite ale Americii în România și cu Forumul Cultural Austriac. Pavilionul expozițional este semnat de arhitectul Attila Kim, comi-sarul României la Bienala de Veneția – edițiile 2016 până în prezent.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă