21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăCulturăCine a câștigat Globurile de Aur dintre platformele de streaming

Cine a câștigat Globurile de Aur dintre platformele de streaming

Netflix şi Walt Disney au fost marii învingători ai Globurilor de Aur, reuşind să câştige împreună 15 dintre premiile oferite în timpul ediţiei din 2021 a evenimentului, transmite Bloomberg.

Disney a reuşit să câştige premiul pentru cea mai bună dramă cu „Nomadland”, în timp ce Chloe Zhao a devenit a doua femeie care obţine premiul pentru cea mai bună regie.

În schimb, Netflix a dominat sectorul TV: „The Crown” şi „Queen’s Gambit” au câştigat unele dintre cele mai importante premii din cadrul ediţiei cu numărul 78 a Globurilor de Aur.

Cu un buget estimat la 240 de milioane de lire, „The Crown” a devenit recent unul dintre cele mai scumpe seriale din lume.

Supremaţia platformei de streaming nu a surprins analiştii, de vreme ce, în ultimul an, majoritatea cinematografelor au rămas închise, iar o bună parte din pelicule au fost transmise în mediul online.

Netflix a înregistrat în ultimul an o creştere de peste 20 de milioane de abonaţi şi ajunge în prezent la circa 204 milioane de clienţi. Între timp, Disney+, serviciu lansat în toamna lui 2019, a raportat un plus de 68 de milioane de abonaţi, atingând 94,9 milioane de clienţi la începutul lui 2021.

Iniţial, platforma intenţiona să atingă acest prag în 2024, iar acum compania crede că poate înregistra 230-260 de milioane de abonaţi în următorii trei ani.

Împreună, Walt Disney şi Netflix înregistrează o capitalizare bursieră de 581 de miliarde de dolari.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Stuttgart

Sorana Cîrstea părăsește turneul WTA 500 de la Stuttgart din prima rundă, după ce a fost învinsă, astăzi, în două seturi, de chinezoaica Qinwen...

Back home. Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, înapoi la Masterchef, emisiune difuzată de PRO TV

Vuiește întregul internet! După scandalul de la Antena 1, când cei trei chefi au anunțat trustul cu câteva săptămâni înainte de începerea filmărilor că...

Cod galben de inundații pe râuri din șase județe. HARTA

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis atenţionări Cod galben de viituri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, pentru râuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă