20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăCultură"Ceaikovski şi Povestea unui spărgător de nuci", în premieră la Teatrul Odeon

“Ceaikovski şi Povestea unui spărgător de nuci”, în premieră la Teatrul Odeon

Regia spectacolului este semnată de Monica Ciută, după un scenariu de Cristina Sârbu şi Ana Sârbu. Decorul şi costumele au fost realizate de Valeria Cristia şi Sânziana Tarţa iar concepţia pentru păpuşi îi aparţine Aureliei Bădulescu. 

Din distribuţie fac parte: Alexandra Laura Badea, Monica Ciută, Selina Colceru, Filip Ristovski, Irina Sârbu, Alexandru Unguru, Raluca Ouatu (pian), Monica Buştean (vioară). 

Preţul biletelor pentru adulţi este de 25 lei, iar pentru copii – 15 lei. Spectacolul de teatru educaţional interactiv este destinat copiilor de peste 5 ani. 

Piotr Ilici Ceaikowski s-a născut în 1840, în oraşul Votkinks din Rusia. A scris o muzică minunată, uneori plină de bucurie, alteori plină de tristeţe, dar întotdeauna plină de melodii frumoase şi uşor de…fluierat. Cel puţin asta se întâmpla când copiii însoţiţi de părinţi ieşeau de la spectacolele de balet unde tocmai văsuseră şi ascultaseră Lacul lebedelor, Frumoasa din pădurea adormită sau Spărgătorul de nuci.

În casa în care trăia Piotr, cei doi şoricei, Sică, Rică şi pisicuţa Lola, au asistat la crearea acestor balete pe care le-au şi dansat. Ca să poată face acest lucru, ei au luat lecţii de balet. Ce este o lecţie de balet? Cum se scrie un balet? Cum se pregăteşte un balerin pentru un  rol? Sunt câteva întrebări la care trupa Clasic e fantastic va încerca să răspundă. În partea a doua a spectacolului, vor fi prezentate povestea şi muzica Spărgătorului de nuci. Din decor nu va lipsi cu siguranţă nici marele şi strălucitorul brad de Crăciun căci, întreaga poveste se desfăşoară în noaptea Ajunului, cel mai potrivit timp pentru înfăptuirea minunilor şi împlinirea visurilor.

Cele mai citite

VIDEO. Maria Cârneci, fără perdea. Dezvăluiri emoționante despre relația cu Romulus Petrescu

Prezentă în emisiunea de la Kanal D "40 de întrebări" cu Denise Rifai, Maria Cârneci a vorbit despre relația cu Romulus Petrescu, despre viața...

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor, în următoarele zile. Temperaturile vor urca la 28 de grade, după 15 mai

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor ţării în următoarele zile, însă de la mijlocul săptămânii viitoare maximele termice vor atinge 28 de grade...

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...
Ultima oră
Pe aceeași temă