38.4 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăCulturăCe opere ale lui Marcel Guguianu au fost scoase la licitație

Ce opere ale lui Marcel Guguianu au fost scoase la licitație

 Cea mai valoroasă operă din licitație este „Iudith” – o sculptură de mari dimensiuni realizată din marmură, care are un preț de pornire de 15.000 de euro.

„Nud”, „Muză”, „Voluptate”, „Grație” sau „Dorință” sunt doar câteva dintre cele 15 sculpturi cărora celebrul sculptor Marcel Guguianu le-a dat viață, îmblânzind marmura și bronzul și conturând siluete feminine de o perfecțiune desăvârșită, având în vedere că în centrul intereselor sale creative se află femeia – marea temă a operei sale, pe care o va figura și metaforiza permanent.

Sculpturile realizate de maestrul Marcel Guguianu se mai regăsesc, în prezent, doar în muzee sau colecții private.

Poate cea mai cunoscută statuetă este „Ciocarlia” care a devenit din 1995 emblema diviziei de cultură a Băncii Mondiale.

Alături de Marcel Guguianu se pot găsi lucrări și ale altor sculptori

Cea mai valoroasă operă din licitație este „Iudith” – o sculptură de mari dimensiuni realizată din marmură, care are un preț de pornire de 15.000 de euro, iar cele mai accesibile sculpturi semnate de Marcel Guguianu au un preț de pornire de doar 500 de euro – „Repaus”, „Nud” sau „Muză”.

Alături de Marcel Guguianu, în Licitația de Sculptură Contemporană se vor regăsi și sculptorii: Aurel Vlad cu lucrarea „Baricadă”, care face parte din seria „Mulțimilor” și are un preț de pornire de 2.500 de euro; Darius Hulea care își făurește operele folosind metalul sau diferite tipuri de sârmă, fiind prezent în licitație cu opera „Venus la oglindă”, care are un preț de pornire de 9.000 de euro; Felix Aftene aduce în licitație o lucrare realizată anul trecut „Gânditorul” – o sculptură din bronz cu un preț de pornire de 4.000 de euro.

Expoziția Licitației de Sculptură Contemporană poate fi vizitată la Palatul Cesianu-Racoviță până marți, la ora 17.00 sau online pe artmark.ro, acolo unde va avea loc și evenimentul de la ora 19.00.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă