31.4 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăCulturăAmbasadorul Statelor Unite, Adrian Zuckerman, a vizitat Biblioteca Judeţeană ASTRA din Sibiu

Ambasadorul Statelor Unite, Adrian Zuckerman, a vizitat Biblioteca Judeţeană ASTRA din Sibiu

În prima parte a întâlnirii, oaspeţii au vizitat sediul istoric al Bibliotecii, unde au avut ocazia să admire obiectele şi documentele cu valoare patrimonială aflate în fondul Colecţiilor Speciale, în spaţiul Muzeului Asociaţiunii şi al Sălii Festive. Gazdă şi ghid în turul cultural al sediului istoric al Bibliotecii ASTRA a fost domnul Bogdan Andriescu, custode al Colecţiilor Speciale, care a subliniat importanţa fondurilor documentare existente.

A urmat apoi deplasarea către American Shelf | Raftul American, situat în Sala de Lectură de la etajul V al sediului nou. Spaţiul cuprinde peste 350 de volume donate de către Ambasada Statelor Unite ale Americii. Noua donaţie completează această importantă colecţie care cuprinde lucrări din numeroase domenii, cel mai bine reprezentate fiind istoria, literatura americană şi cartea pentru copii.

În discursul său, domnul Ambasador Adrian Zuckerman a subliniat importanţa menţinerii colaborării bilaterale în vederea consolidării demersurilor culturale şi de cercetare.

Reprezentantul Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu, domnul Bogdan Andriescu, a precizat că donaţia este deosebit de valoroasă dat fiind faptul că achiziţionarea unor astfel de documente, imprimate la edituri americane prestigioase, se realizează mai dificil de pe piaţa internă de carte. Apoi a oferit oaspetelui, la rândul său, un set de publicaţii care valorifică fondurile arhivistice conţinând informaţii legate de patrimoniul de carte românească veche din comunităţi sibiene şi braşovene: „Carte românească veche în comunităţi sibiene. Repertoriu”, „Carte românească veche în parohii greco-catolice din Judeţele Sibiu şi Braşov” şi „Carte românească veche în Răşinari”.

Publicaţiile primite drept donaţie de Biblioteca ASTRA Sibiu din partea Ambasadei SUA la Bucureşti vor fi înregistrate şi incluse în spaţiul Raftului American, acestea contribuind esenţial la dezvoltarea colecţiei pusă la dispoziţia publicului.

Cele mai citite
00:00:49

Ministru: Bilanțul morților a ajuns la 26 în incendiile de vegetație din Algeria

Un ministru din Algeria a făcut public bilanțul morților, ce a ajuns la 26, în incendiile de vegetație ce au cuprins țara africană. Numărul victimelor...

Numărul noilor cazuri de infectare cu COVID, în continuare în scădere

5.485 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 2.015 mai puţine faţă de ziua anterioară,...

O firmă românească a configurat infrastructura IT pentru cel mai mare centru de date din centrul și sud-estul Europei

O firmă românească a configurat infrastructura IT pentru cel mai mare centru de date din centrul și sud-estul Europei, în cadrul proiectului denumit ClusterPower. Compania...
Ultima oră
Pe aceeași temă