Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: arhivă

A X-a ediţie a Săptămânii Filmului Rus în România. „În slujba lui Petru cel Mare”, în deschidere

Filmul "În slujba lui Petru cel Mare" al regizorului Igor Zaiţev deschide, miercuri seară, la Cinemateca Eforie, cea de-a X-a ediţie a Săptămânii Filmului Rus în România, potrivit Agerpres.

Share

Redacția Online 0 comentarii

30.10.2019 - 23:37

Natalia Muzhennikova, directorul Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură din Bucureşti, a afirmat că şi ediţia din acest an a Săptămânii Filmului Rus în România este organizată cu sprijinul Ministerului Culturii din Federaţia Rusă şi a precizat că, pentru a treia oară, evenimentul va fi prezentat şi la Cluj-Napoca.

"Acolo, evenimentul este intitulat 'Seri în Moscova' şi toate filmele care vor fi văzute la Bucureşti vor fi prezentate şi la Cluj. Festivalul de film de la Cluj va începe pe 1 noiembrie şi va dura trei zile", a declarat directorului Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură din Bucureşti într-o conferinţă de presă.

În cadrul evenimentului care se desfăşoară la Bucureşti în perioada 30 octombrie - 2 noiembrie, vor fi prezentate, la Cinemateca Eforie, filmele "În slujba lui Petru cel Mare", "Frontiera balcanică", "Proiectul", "Supravieţuire în condiţii dificile", "Echipajul", "Viaţa veşnică a lui Alexandr Hristoforov" şi "Salt".

La conferinţa de presă a fost prezentă şi o delegaţie reprezentativă a cineaştilor ruşi, din care au făcut parte Natalia Mokriţkaia - producătorul filmului "Proiectul", Iulia Braghina - producătorul Săptămânii Filmului Rus în România, Dmitrii Saveliev, critic de film, Nikita Volkov - actor în rol principal în filmul "Proiectul", Andrei Volghin - regizorul filmului "Frontiera balcanică", Evgheni Nevskii (Torres) - regizorul filmului "Supravieţuire în condiţii dificile".

"Pentru noi este o mare victorie acest festival în România, pentru că în acest an aniversăm cea de-a zecea ediţie a filmului rus în România. (...) Evenimentul pe care noi îl organizăm de zece ani este, şi sper, unul tradiţional şi reprezentativ pentru cultura rusă nu numai aici, în Capitală, ci şi în celelalte oraşe ale ţării. În acest an, noi am inclus în programul festivalului filme de genuri diferite, care au luat premii nu numai la concursuri şi festivaluri naţionale, ci şi în festivaluri internaţionale. Programul de anul acesta este foarte diversificat", a declarat Iulia Braghina.

Criticul de film Dmitrii Saveliev a spus că spectatorii care vor viziona toate filmele vor rămâne "cu o impresie completă a situaţiei cinematografiei ruse, despre tot ce se întâmplă şi se produce în cinematografia din Federaţia Rusă, în general".

"Programul nostru este foarte diversificat şi eu aş adăuga că fiecare film reprezintă sau are o latură caracteristică, o latură individuală. Noi am încercat să prezentăm toată gama filmelor, începând cu science fiction, comedie, dramă militară, dramă sportivă", a spus Dmitrii Saveliev.

Andrei Volghin, regizorul filmului "Frontiera balcanică", a afirmat că filmul său vorbeşte despre evenimentele anului 1999.

"Filmul nu este sub nicio formă o comedie, nu este despre război. Este un film care vorbeşte despre destinele oamenilor în perioada războiului", a explicat Volghin.

Natalia Muzhennikova a spus la finalul conferinţei de presă că Săptămâna Filmului Rus în România va avea la Bucureşti, "la cererea publicului", o zi în plus, pe 3 noiembrie, când vor fi prezente alte trei filme.

Ruxandra Cernat, preşedinta Asociaţiei Art Viva, a precizat că peliculele, care sunt aduse toate din Sankt Petersburg, vor fi prezentate sub logo-ul "Cu dragoste, din Petersburg".

"În această zi suplimentară vom avea 'Micul rus', un film de debut, produs de Lenfilm şi care a avut premiera la Berlinale 2019. Al doilea film este un thriller în două personaje, 'Viaţă furată', o poveste care ţine spectatorul cu sufletul la gură şi care are un final neamerican. Finalul este "Din Petersburg, cu dragoste!", un omnibus, o înşiruire de şapte scurtmetraje realizate de şapte femei regizor, fiecare prezentând o poveste de iubire contemporană", a declarat Ruxandra Cernat.

Intrarea la toate filmele este liberă, în limita locurilor disponibile.

Comentarii