4.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăCoronavirusUn nou vaccin anti-COVID autorizat în Canada. Al cincilea aprobat în această...

Un nou vaccin anti-COVID autorizat în Canada. Al cincilea aprobat în această țară

Canada a autorizat vaccinul anti-COVID-19 Novavax, care devine astfel cel de-al cincilea ser aprobat în această ţară pentru adulţii începând de la vârsta de 18 ani, a anunţat guvernul de la Ottawa.

“În urma unei analize amănunţite şi independente a datelor disponibile, Ministerul Sănătăţii a concluzionat că acest vaccin îndeplineşte cerinţele stricte ale Canadei de siguranţă, eficacitate şi calitate”, a anunţat ministerul într-un comunicat.

Spre deosebire de vaccinurile cu ARN mesager dezvoltate de Pfizer-BioNTech şi Moderna, serul creat de compania americană Novavax utilizează o tehnologie considerată clasică, similară celei folosite pentru producerea vaccinurilor împotriva hepatitei B şi a tusei convulsive, care datează de câteva decenii şi sunt utilizate pe scară largă în lume, scrie Agerpres.

Ces se știe despre noul vaccin anti-COVID

Serul produs de Novavax este un vaccin “sub-unitar” bazat pe proteine recombinate, care declanşează o reacţie imunitară, fără prezenţa unui virus.

Potrivit studiilor clinice, vaccinul Novavax este eficient în proporţie de 90% în reducerea numărului de cazuri simptomatice de COVID-19 şi are o eficacitate de 100% în prevenirea îmbolnăvirilor grave.

Datele preliminare au arătat, de asemenea, că acest ser ar produce “anticorpi neutralizanţi împotriva variantei Omicron”, potrivit Health Canada.

Aproximativ 90% dintre canadieni sunt deja vaccinaţi împotriva COVID-19. De la începutul pandemiei, peste 35.000 de persoane au murit din cauza acestei boli în ţară. 

Citește și:

Un nou vaccin a fost aprobat de Comisia Europeană împotriva Covid-19

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Sorin Grindeanu a cerut conducerii Metrorex un raport privind cauzele accidentului din stația de metrou Timpuri Noi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, marţi seara, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs...

Taximetriștii continuă și astăzi protestul din Capitală

Taximetriştii membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) continuă astăzi protestele în Piaţa Constituţiei, solicitând emiterea, în...

Uniunea Europeană impune reguli pentru publicitatea politică online

Parlamentul European a adoptat marți noi reguli în domeniul publicității politice, într-un efort de a proteja cetățenii UE de interferențe străine și dezinformare....
Ultima oră
Pe aceeași temă