30.3 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăCoronavirusRomânia trece de pragul de 50% populație imunizată - VIDEO

România trece de pragul de 50% populație imunizată – VIDEO

România pare că se mișcă în ritm de melc în procesul de imunizare a populației. Au trecut mai bine de 13 luni de la debutul campaniei și abia am reușit să vaccinăm jumătate din populație.

Campania de vaccinare se mișcă greu

Într-o conferință de presă, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiu, a anunțat cele mai recente date ale vaccinării.

“Rata de vaccinare în populaţia adultă a depăşit 50%, vorbim de 50,43%. În ceea ce priveşte rata de vaccinare din populaţia eligibilă, vorbim de populaţia eligibilă de peste 5 ani, rata de vaccinare este de aproximativ 45%.

Prin introducerea acestei categorii de vârstă a scăzut practic rata de vaccinare din populaţia eligibilă de la 47% la 45%.

În ceea ce priveşte rata de vaccinare din populaţia totală a României, este aproximativ 42%”, a afirmat medicul militar.

Vaccinarea la copii

Potrivit acestuia, la data de 2 februarie 5.358 de copii cu vârste între 5 şi 11 ani erau imunizaţi cu prima doză de vaccin.

“Vaccinarea la grupa de vârstă 5-11 ani. În acest moment sunt 337 de cabinete de vaccinare care derulează astfel de activităţi.

La 2 februarie erau 5.358 de copii din această grupă de vârstă, 5-11 ani, care au primit prima doză de vaccin. Vorbim de un număr de circa 1.200.000 de copii eligibili în momentul de faţă în România”, a mai spus Gheorghiță.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Costel Corduneanu a murit la un spital din Târgu Mureș, la scurt timp după o intervenție chirurgicală pe cord

Costel Corduneanu, fost sportiv la cluburile Steaua și Dinamo și cunoscut drept liderul clanului interlop Corduneanu, a încetat din viață luni, la vârsta de...

Liderii coaliției PSD – PNL discută listele pentru alegeri. Ar fi reanalizată și candidatura lui Cîrstoiu

Liderii coaliției de guvernare, PSD - PNL, au o ședință la mijlocul zilei de luni, 15 aprilie, în care ar urma să finalizeze listele...

USR cere Parlamentului să trimită Curtea de Conturi la RA-APPS

Liderul deputaților USR, Ionuț Moșteanu, a depus o solicitare către conducerea Camerei Deputaților pentru a trimite Curtea de Conturi la Regia Autonomă Administrația Patrimoniului...
Ultima oră
Pe aceeași temă