7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăCoronavirusNumărul de cazuri Covid în România scade ușor

Numărul de cazuri Covid în România scade ușor

Numărul de cazuri Covid în România scade ușor, conform datelor transmise, miercuri, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) din subordinea Guvernului.

Un număr de 27.346 de cazuri noi de persoane infectate cu Covid au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, adică de marți până miercuri. Acest număr este cu 8.923 de cazuri mai mic decât cel care fusese transmis marți.

Dintre cazurile nou confirmate, cele mai multe, 7895, sunt în municipiul București. De asemenea, 2043 dintre cazurile noi s-au confirmat în județul Ilfov. Pe locul al treilea ca număr de cazuri este județul Cluj, cu 1844 de cazuri noi.

În București, rata de infectare este, miercuri, 35,31 cazuri la mia de locuitori. Acest indicator este în creștere față de ziua anterioară, când fusese de 34,29 cazuri la mie.

Cazuri Covid în România mai ales cu tulpina Omicron

În România a devenit dominantă tulpina Omicron. Aceasta este cea mai contagioasă, dar mai puțin letală decât tulpina Delta. Românii care fac forme ușoară de boală sunt tratați acum acasă. Formele ușoare sunt mai ales la persoanele care sunt vaccinate anti – Covid.

Cu privire la decesele pacienților cu Covid, 90 la sută dintre aceste decese sunt la persoane care nu erau vaccinate împotriva noului virus.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România a învins Croația cu 26-24 în preliminariile EHF Euro 2024 la handbal feminin

Lorena Ostase a marcat miercuri nouă goluri, înlocuind-o cu succes pe Crina Pintea, retrasă de la naționala de handbal feminin. România a câștigat cu...

Erdogan se oferă pentru o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean

Președintele turc Tayip Recep Erdogan a declarat că Ankara continuă să susțină o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean și este gata să ofere o...

Curtea Supremă a SUA se va sesiza în problema imunității penale invocate de Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite(SUA) a acceptat miercuri să se sesizeze în problema imunităţii penale invocate de Donald Trump şi să o examineze la...
Ultima oră
Pe aceeași temă