3.3 C
București
luni, 25 noiembrie 2024
AcasăCoronavirusNoua Zeelandă amână redeschiderea completă a frontierei până în octombrie

Noua Zeelandă amână redeschiderea completă a frontierei până în octombrie

Noua Zeelandă a anunțat joi redeschiderea treptată a frontierei sale, însă autoritățile interzic anumite călătorii internaționale până în octombrie. Momentan, doar neozeelandezii pot călători de pe 27 februarie fără a fi nevoie să stea în carantină.

Noua Zeelandă a anunțat joi o redeschidere treptată a frontierei sale, în timp ce organismele de călătorie cer relaxarea restricțiilor pentru a reactiva sectorul turistic aflat în dificultate. Neozeelandezii vaccinați din Australia vor putea călători acasă din 27 februarie fără a fi nevoie să rămână în unitățile de carantină administrate de stat.

Noua Zeelandă renunță momentan la redeschiderea completă a frontierei

Cu toate acestea, călătorii care vin din alte țări, vor fi nevoiți să mai aștepte până când se vor relaxa regulile. Călătorii străini vaccinați și unii muncitori calificați pot intra în țară de la jumătatea lunii martie. Dar turiștii din Australia și din alte țări fără viză vor avea voie să intre doar din iulie.

Călătorii din restul lumii vor fi ținuți afară până în octombrie. Toți vizitatorii vor trebui să se autoizoleze timp de 10 zile.

„În general, deschiderea de rezervă în acest mod gestionat echilibrează fluxurile de călători, astfel încât oamenii să se poată reuni și să umple lipsa forței de muncă, asigurându-ne totodată că sistemul nostru de asistență medicală poate gestiona o creștere a cazurilor. La urma urmei, strategia noastră cu Omicron este de a încetini răspândirea, iar granițele fac parte din această strategie”., a spus premierul Jacinda Ardern.

Fortress New Zealand a avut unele dintre cele mai dure controale la frontieră legate de COVID din lume, menținând infecțiile și decesele la un nivel scăzut.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Călin Georgescu: Noul Hate pentru clasa politică sau meteoritul electoral care a lovit România?

Călin Georgescu nu este doar o surpriză a alegerilor, ci și o anomalie electorală care zguduie percepțiile tradiționale despre ce vrea să fie un...

Călin Georgescu: Noul Hate pentru clasa politică sau meteoritul electoral care a lovit România?

Călin Georgescu nu este doar o surpriză a alegerilor, ci și o anomalie electorală care zguduie percepțiile tradiționale despre ce vrea să fie un...

Mircea Geoană se retrage din politică: Cred că trebuie să îţi pui ghetele în cui, într-un anumit moment

Geoană a subliniat că votul exprimat reflectă o "furie" împotriva sistemului actual de partide Candidatul independent la alegerile prezidențiale, Mircea Geoană, a reacționat duminică seară...
Ultima oră
Pe aceeași temă