6 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăCoronavirusMarea Britanie, acuzată de discriminare și rasism din cauza regulilor de călătorie

Marea Britanie, acuzată de discriminare și rasism din cauza regulilor de călătorie

Marea Britanie refuză să recunoască vaccinurile administrate în Africa, America Latină și Asia de Sud. Acest lucru a creat un val de furie din partea cetățenilor străini, care acuză statul de rasism , discriminare și xenofobie. Regulile de circulație COVID au fost aspru criticate.

Ministrul britanic al Transporturilor, Grant Shapps, a spus, vinerea trecută, că noul sistem are rolul de a simplifica regulile pentru călătoriile internaționale. Cu toate acestea, efectul este exact invers. Noile reguli au provocat furie și frustrare, fiind criticate în întreaga lume.

Călătorii din Asia de Sud, America Latină și Africa sunt considerați „vaccinați incomplet”

Potrivit noului sistem impus de britanici, călătorii vaccinați cu schemă completă cu Oxford/AstraZeneca, Pfizer/BioNTech, Moderna sau Johnson&Johnson în SUA, Australia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud sau într-o țară din UE vor fi considerați „complet vaccinați” și scutiți de carantină la sosire în Anglia dintr-o țară aflată pe lista galbenă.

Pe de altă parte, persoanele care au fost complet vaccinate cu aceleași vaccinuri în Africa sau America Latină, precum și în alte țări, inclusiv India, vor fi considerate ca având „schemă incompletă. Astfel, călătorii veniși din aceste zone vor sta în carantină 10 zile.

Regulile sunt condamnate în întreaga lume

Politicianul indian Shashi Tharoor a anunțat că va protesta față de decizia „ofensatoare” de a cere indienilor complet vaccinați să intre în carantină, ascuzând Marea Britanie de tratament discriminatoriu.

„Toate persoanele cu care am vorbit sunt supărate din cauza asta. Oamenii nu înțeleg ce se întâmplă”, a spus un politician din America Latină. „Cum poate un vaccin Pfizer sau Moderna sau AstraZeneca care este administrat [în America Latină – n.r.] să nu fie suficient, iar celui care l-a făcut să nu-i fie permis accesul? Așa ceva este de neacceptat. Nu am nicio explicație pentru asta, dar este foarte, foarte, foarte nedrept.”, a continuat el.

De asemenea, alți politicieni și oficiali din zonele considerate periculoase au contestat regulile impuse de britanici și le-au condamnat.

Replica Marii Britanii

Marea Britanie a oferit și un răspuns pentru acuzațiile aduse. Guvernul a transmis un comunicat prin care a declarat că fiecare țară trebuie să îndeplinească anumite criterii.

„Prioritatea noastră rămâne protejarea sănătății publice și redeschiderea călătoriilor într-un mod sigur și durabil, motiv pentru care certificarea vaccinului din toate țările trebuie să îndeplinească criteriile minime, ținând seama de sănătatea publică și de considerații complexe”.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Creștere de 28%: Fondurile de pensii private au depășit pragul de 155 miliarde de lei

Politica investițională a fondurilor de pensii private rămâne concentrată pe piața financiară locală Fondurile de pensii private din România au înregistrat o creștere semnificativă a...

Sfaturi esențiale pentru închirierea unei mașini în UE: Ce recomandă Centrul European al Consumatorilor

Orice neclaritate privind clauzele contractuale trebuie soluționată, înainte de semnarea contractului de închiriere Centrul European al Consumatorilor din România a publicat o serie de recomandări...

Parlamentul din Peru anchetează înființarea unei rețele de prostituție chiar de unul din foștii săi responsabili

Parlamentul peruan îl va convoca joi pe unul dintre foştii săi responsabili, suspectat că ar fi înfiinţat o reţea de prostituţie în interiorul adunării...
Ultima oră
Pe aceeași temă