4.9 C
București
joi, 7 noiembrie 2024
AcasăCoronavirusDeclarație șoc despre Patriarhul Daniel: Nu este un model de promovare a...

Declarație șoc despre Patriarhul Daniel: Nu este un model de promovare a vaccinării. Ce deputat USR afirmă acest lucru

„Nici la această oră nu-l avem pe Patriarh ca un model de promovare a vaccinării”, declară deputatul USR Emanuel Ungureanu. El spune că trebuie o informare adaptată la nivelul de înțelegere a unui popor care are o doză foarte mare de misticism.

„Scapă cine poate. Acesta este adevărul crunt. Statul nu mai are control și nici nu cred că ar trebui să aibă un control extins. Până la urmă, libertatea de a alege, ați văzut antivacciniști care urlă: libertate, libertate! Problema este că atunci când ajung la ATI, strigă: vaccinează-ne! Nu avem ce face, avem o selecție naturală, care se produce deja. Mie îmi e milă, pentru că am în familie medici, îmi e milă de oamenii care lucrează în prima linie. Noi arătăm un dispreț extraordinar față de cei care salvează vieți, nefăcându-ne parte. Adică poți să te vaccinezi, poți să te protejezi și din milă față de cei care stau acolo și se chinuie să ne salveze viața. Este o lipsă de empatie, o lipsă de dragoste față de semeni extraordinară între noi”, spune la RFI deputatul USR Emanuel Ungureanu despre pelerinajele care sunt premise în continuare, în ciuda agravării pandemiei.

Ungureanu crede că în combaterea pandemiei de Covid-19 există o problemă de organizare.

„L-am auzit pe domnul Arafat vorbind ca și cum am fi în valul întâi. El vorbește despre niște teste care se vor achiziționa. El este vocea care coordonează pandemia, în condițiile în care principalul actor ar fi trebuit să fie Ministerul Sănătății. Din păcate, lucrurile au funcționat prost în primele valuri, cu domnul Arafat la cârmă și continuă să meargă prost, inclusiv cu măsuri pe care eu le-am numit a fi criminale, cu această idee absolut toxică de a împiedica bolnavii cronici să fie îngrijiți. Noi am avut la nivel european un milion de victime colaterale în 2020, pacienți care nu au avut acces în spitale”, adaugă el.

Peste trei sferturi dintre părinți refuză să-și vaccineze copiii, conform datelor prezentate de Ministerul Educației.

„Asta ne spune care este gradul de educație a poporului nostru și oricât de dur este acest adevăr, trebuie luat ca atare. Nu înțelegem, nu avem educație sanitară în școli, nu se predă care sunt beneficiile vaccinării, avem o problemă de informare timpurie, atât pentru părinți, cât și pentru copii (…). Trebuie o informare adaptată la nivelul de înțelegere a unui popor care are o doză foarte mare de misticism. Țările care au avut un progres semnificativ în vaccinare au avut ca vector important de răspândire a informației corecte despre vaccinare Biserica. Or noi nici la această oră nu-l avem pe Patriarh ca un model de promovare a vaccinării”, conchide Ungureanu.

Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat până în momentul de față.

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Pe ce criterii se bazează tinerii antreprenori când aleg un oraș pentru a-și dezvolta cariera

Muncă, pasiune și determinare - sunt doar trei dintre elementele pe care orice antreprenor, care vrea să își vadă visul de afaceri împlinit, se...

Fracturi în Democrația Europei:Criza din Bulgaria este un Moment de Răscruce pentru Noua Conducere a Europei

Alegerile recente din Bulgaria dezvăluie o realitate îngrijorătoare: democrația în anumite părți ale Europei nu este doar fragilă – ea se destramă din interior...

Previziuni promițătoare pentru culturile de toamnă: Fermierii estimează o recoltă bogată în 2025

Culturile de toamnă din România – grâu, rapiță, orz și orzoaică – se dezvoltă promițător pe cele aproximativ 3 milioane de hectare deja însămânțate,...
Ultima oră
Pe aceeași temă