30.8 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăBook"Solenoid", de Mircea Cărtărescu, este declarată "Cartea de ficțiune a anului" în...

„Solenoid”, de Mircea Cărtărescu, este declarată „Cartea de ficțiune a anului” în SUA

Lucrarea intitulată „Solenoid”, de Mircea Cărtărescu, a fost declarată „Cartea de ficțiune a anului” în Statele Unite.

Titlul „Cartea de ficțiune a anului” a fost acordat de ziarul Los Angeles Times. Distincțiile acordate de acest influent cotidian sunt unele dintre premiile de literatură cele mai prestigioase din întreaga Americă. Anunțul despre distincția acordată cărții lui Cărtărescu a fost făcut vineri, 21 aprilie 2023. 

Solenoid a apărut la Editura Deep Vellum, cu sprijinul Institutului Cultural Român (ICR), prin programul de susținere a traducerilor TPS. Cartea a făcut obiectul unei intense campanii de promovare, realizată de ICR New York și Deep Vellum alături de mai mulți parteneri americani. Acești parteneri sunt City Lights Bookstore, Seattle Public Library, Wild Detectives, Third Place Books, UT Dallas, Inprint Publishing, McNally Jackson Books, American Romanian Cultural Society Seattle.

Un detaliu interesant este că, în România, volumul lui Cărtărescu este deja studiat de elevi.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă