19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăAlegeri 2016TOP: Cine practică cele mai mari preţuri la transportul şcolar

TOP: Cine practică cele mai mari preţuri la transportul şcolar

Companiile de transport şcolar din România practică tarife diferite pentru aceeaşi distanţă, astfel încât abonamentele decontate elevilor pentru transportul la şcoală înregistrează diferenţe uriaşe de preţ de la un judeţ la altul, arată un raport al Ministerului Educaţiei (MEN).

Pe aceeaşi distanţă de 50 de kilometri, compania Transirina COM le percepe elevilor de la Liceul Teoretic Constantin Angelescu din judeţul Brăila un tarif de 491 de lei, în timp ce compania Ibraflor COM SRL, contractată de Şcoala Profesională Valea Stanciului din judeţul Dolj, practică un tarif de 42 de lei, potrivit raportului MEN. Vezi ataşat raportul Ministerului Educaţiei.

Citeşte şi: Transportul elevilor, o afacere profitabilă pentru unele companii. Diferenţe uriaşe de preţ de la un judeţ la altul

Companiile care practică cele mai mari tarife, pe distanţa de 50 de km, sunt din judeţele Brăila, Sibiu, Maramureş, Sibiu, Vaslui, Caraş-Severin, Satu-Mare, Arad, Neamţ, Constanţa şi Galaţi.

Diferenţe uriaşe de tarifare există şi pe distanţele mai mici de 50 de km. Pentru distanţa de 15 kilometri, preţul unui abonament variază între 32 (Transurb SA DEJ) şi 406 lei (Euro Comtrans SRL Agnita).

 

Potrivit Legii Educaţiei, elevii care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu beneficiază, în limita a 50 de kilometri, de decontarea cheltuielilor de transport din bugetul Ministerului Educaţiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă