40.8 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăAlegeri 2016Sulfina Barbu: Indexarea pensiilor cu rata inflaţiei nu este posibilă

Sulfina Barbu: Indexarea pensiilor cu rata inflaţiei nu este posibilă

Ministrul Sulfina Barbu s-a întâlnit cu reprezentanţi ai pensionarilor şi le-a transmis acestora că indexarea pensiilor cu rata inflaţiei nu este posibilă în prezent, o eventuală decizie în acest sens putând fi luată în a doua jumătate a anului, informează, miercuri, Ministerul Muncii, conform Mediafax.

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale precizează că ministrul Sulfina Barbu a avut, marţi, o „întâlnire obişnuită, de lucru”, cu reprezentanţii pensionarilor şi nu s-a discutat creşterea pensiilor.

„Ministrul Sulfina Barbu nu s-a întâlnit cu protestatarii din Piaţa Universităţii, ci cu reprezentanţi ai asociaţiilor şi federaţiilor pensionarilor, precum şi cu liderii Consiliului Naţional al Pensionarilor. Întâlnirea a fost una de lucru. Ministrul Muncii şi reprezentanţii pensionarilor au stabilit încă de anul trecut să aibă trimestrial astfel de întâlniri, să analizeze şi să propună modificări legislative. Ministrul Muncii a explicat că indexarea pensiilor cu rata inflaţiei nu este posibilă în acest moment. Creşterea va fi posibilă, dacă şi numai dacă, există resurse financiare, pentru ca acest lucru să se întâmple”, precizează MMFPS într-un comunicat de presă de miercuri.

Potrivit sursei citate, o decizie în acest sens va fi luată numai după ce va fi cunoscută clar creşterea economică, lucru posibil abia în a doua jumătate a anului.

„Pensionarii au admis că actualul context este speculat de anumite categorii de cetăţeni şi au criticat, în acelaşi timp, anumite nedreptăţi ale sistemului de pensii. În acest sens, cele doua părţi vor analiza o mai bună ierarhizare a contribuţiei”, se mai arată în comunicatul MMFPS.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă