18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăAlegeri 2016Sulfina Barbu: Indexarea pensiilor cu rata inflaţiei nu este posibilă

Sulfina Barbu: Indexarea pensiilor cu rata inflaţiei nu este posibilă

Ministrul Sulfina Barbu s-a întâlnit cu reprezentanţi ai pensionarilor şi le-a transmis acestora că indexarea pensiilor cu rata inflaţiei nu este posibilă în prezent, o eventuală decizie în acest sens putând fi luată în a doua jumătate a anului, informează, miercuri, Ministerul Muncii, conform Mediafax.

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale precizează că ministrul Sulfina Barbu a avut, marţi, o „întâlnire obişnuită, de lucru”, cu reprezentanţii pensionarilor şi nu s-a discutat creşterea pensiilor.

„Ministrul Sulfina Barbu nu s-a întâlnit cu protestatarii din Piaţa Universităţii, ci cu reprezentanţi ai asociaţiilor şi federaţiilor pensionarilor, precum şi cu liderii Consiliului Naţional al Pensionarilor. Întâlnirea a fost una de lucru. Ministrul Muncii şi reprezentanţii pensionarilor au stabilit încă de anul trecut să aibă trimestrial astfel de întâlniri, să analizeze şi să propună modificări legislative. Ministrul Muncii a explicat că indexarea pensiilor cu rata inflaţiei nu este posibilă în acest moment. Creşterea va fi posibilă, dacă şi numai dacă, există resurse financiare, pentru ca acest lucru să se întâmple”, precizează MMFPS într-un comunicat de presă de miercuri.

Potrivit sursei citate, o decizie în acest sens va fi luată numai după ce va fi cunoscută clar creşterea economică, lucru posibil abia în a doua jumătate a anului.

„Pensionarii au admis că actualul context este speculat de anumite categorii de cetăţeni şi au criticat, în acelaşi timp, anumite nedreptăţi ale sistemului de pensii. În acest sens, cele doua părţi vor analiza o mai bună ierarhizare a contribuţiei”, se mai arată în comunicatul MMFPS.

Cele mai citite

Iranul a decretat cinci zile de doliu național după uciderea liderului Hezbollah Hassan Nasrallah

Liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, a decretat sâmbătă cinci zile de doliu naţional, după moartea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, ucis vineri la Beirut...

Ministrul Energiei anunţă măsuri speciale pentru a pregăti reţeaua energetică în faţa condiţiilor meteorologice extreme

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat finalizarea unui nou comandament energetic, cu scopul de a pregăti România pentru fenomenele meteorologice extreme prognozate în următoarele...

Categoria Păi să nu spun vorba aia?!

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, despre acuzațiile liberalilor aduse lui Ciolacu: „Sunt foarte departe de adevăr, ca să nu le zic...
Ultima oră
Pe aceeași temă