8.8 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăAlegeri 2016Şapte opinii despre leadership

Şapte opinii despre leadership

AIESEC Bucureşti a invitat studenţii să participe la conferinţa Leadership Talks pentru a descoperi poveştile de succes ale unor reprezentanţi cheie din mediul business, sport sau cultură.

Astfel, evenimentul ajuns la cea de-a patra ediţie i-a inspirat şi motivat pe tinerii participanţi să aducă o schimbare pozitivă în societatea de astăzi, dezvoltându-le potenţialul de leadership. În urma ediţiei de anul acesta, vă vom prezenta şapte opinii despre leadership susţinute de o parte din invitaţii Leadership Talks, în perioada 1-4 noiembrie.

„În viaţă orice este posibil”

Christos Karabelas, specialist al departamentului de resurse umane în cadrul Ericsson România şi Moldova, a subliniat ideea că în viaţă orice este posibil dacă acţionăm din solidaritate şi renunţăm la ego. Pe de altă parte, devotamentul şi curiozitatea de a învăţa mai mult reprezintă punctele cheie ale unei performanţe. De asemenea, Karabelas a precizat că unui lider  îi sunt esenţiale gândirea strategică, inovaţia, integritatea, devotamentul şi adaptabilitatea.

„Suntem copiii viselor noastre”

Traian Brumă, antreprenor şi fondator CROS, a subliniat faptul că în încercarea de a depăşi obstacolele şi de a îndrepta lucrurile către o direcţie mai bună sunt necesare două elemente: acţiunea propriu-zisă şi asumarea riscurilor.

„Care este esenţa fericirii? Libertatea de a alege ce vrei să faci cu adevărat în viaţă!”

În calitate de antreprenor şi om de afaceri, Vlad Stan a punctat importanţa de a fi liber în alegeri pentru a obţine profit la nivel individual. Discuţia a plecat de la premisa că inovaţia în afaceri reprezintă motorul oricărei performanţe cu o singură condiţie: aceea de a acţiona independent. „A fi personajul principal pe scena vieţii tale nu este o opţiune, ci o cerinţă pentru a realiza lucruri cu adevărat mari. Acţiunea este elementul esenţial într-o poziţie de leadership, pentru că se corelează cu alte două puncte la fel de importante: angajamentul şi productivitatea”, a susţinut Stan.

„Liderii îşi recunosc greşelile”

Luminiţa Oprea, autoare a două cărţi de CSR, a susţinut faptul că leadership-ul este corelat cu responsabilitatea socială. Ea a precizat că adevăraţii lideri îşi recunosc greşelile şi învaţă din ele, iar, mai mult decât atât, ei sunt capabili să îşi menţină credinţa şi încrederea. 

„Nu avem o cale ­predeterminată”

Având o experienţă de peste 23 ani în televiziune, Dana Rogoz a vorbit despre ascensiunea profesională. „Nu avem o cale predeterminată. La loteria profesională, orice este posibil, indiferent de planurile pe care ţi le faci”, a spus Rogoz. Actriţa a mai mărturisit reperele în constituirea carierei: echilibrul emoţional, intuiţia, perseverenţa şi organizarea sistematică.

„Ceea ce îmi place cel mai mult? Evoluţia”

Discursul Mihaelei Rădulescu s-a axat pe importanţa alegerilor personale şi pe necesitatea de a învăţa, depăşind superficialitatea. Punctul-cheie l-a constituit imboldul de a căuta experienţe noi pentru a ne alimenta visele şi pentru a ne găsi pe noi înşine: „Orice alegeţi să faceţi este important şi valoros, dar cu condiţia să ajungi la visul iniţial. Să trăieşti în visul tău, să fie suficient de mare pentru a te cuprinde”. 

„Nu există o axiomă, ci doar ipoteze”

Monica Tatoiu a vorbit în faţa studenţilor despre valorile actuale şi despre nevoia de a avea un spirit autodidact şi o gândire critică pentru a evolua atât în plan profesional, cât şi personal. Ideea fundamentală a discuţiei s-a bazat pe luciditatea în acţiune şi pe urmarea cu stricteţe a priorităţilor pentru atingerea scopurilor. Mai mult, Tatoiu crede că cel mai important este să evităm imitaţia şi uniformitatea, să încercam să fim diferiţi. 

Andrei Munteanu
Andrei Munteanu
Andrei Munteanu
Cele mai citite

Maria Zaharova critică alegerile prezidențiale și referendumul constituțional din Republica Moldova

Într-o declarație transmisă de Ambasada Rusiei la București, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, a comentat rezultatele primului...

Sondaj Insomar-Avangarde: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă ar ajunge în turul al doilea al alegerilor prezidențiale

Liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, sunt principalii favoriți pentru a ajunge în turul doi al alegerilor parlamentare, potrivit unui sondaj...

Revenire spectaculoasă a lui Real Madrid pe teren propriu cu Borussia Dortmund: 5-2(0-2)

Real Madrid, deţinătoarea trofeului, a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 5-2, după ce a fost condusă cu 2-0, marţi seara, pe Stadionul...
Ultima oră
Pe aceeași temă