Un raport al Băncii Mondiale relevă o realitate îngrijorătoare. Milioane de elevi şi studenţi din diverse ţări cu venituri scăzute se confruntă cu riscul de a avea salarii mai mici ulterior.
Aceasta ar fi consecința faptului că unităţile de învăţământ primar şi secundar nu le oferă educaţia necesară pentru a reuşi în viaţă, arată un raport privind Dezvoltarea Mondială în 2018, al Băncii Mondiale, potrivit Hotnews.ro..
Potrivit raportului, criză educaţională amplifică diferenţele sociale, în loc să le micşoreze, iar situaţia se poate schimbă prin "evaluarea copiilor la sfârşitul ciclului primar şi al ciclului secundar inferior de învăţământ pentru că sistemele de evaluare a elevilor bine concepute pot ajută cadrele didactice să-şi îndrume elevii, să îmbunătăţească managementul sistemic şi să concentreze atenţia societăţii asupra învăţământului".
Doar că "numai jumătate dintre toate ţările aflate în curs de dezvoltare au un sistem de determinare a nivelului de învăţare la sfârşitul ciclului primar şi al ciclului secundar inferior de învăţământ".
Totodată, potrivit raportului, "şcolile trebuie să fie adaptate necesităţilor tuturor copiilor".
Astfel, ţările ar trebuie să promoveze dezvoltarea cerebrală cu ajutorul unei nutritii de calitate începând de la cele mai mici vârste şi prin stimularea copiilor, astfel încât aceştia să fie pregătiţi pentru studiu la începerea şcolii.