20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăAlegeri 2016Prima bursa la Roma

Prima bursa la Roma

Sambata, 23 februarie, va avea loc la Roma, intr-o cladire a primariei din Via Assisi nr. 41, intre orele 10 si 15, Bursa locurilor de munca pentru muncitorii romani din constructii, care doresc sa se intoarca in tara, cu contracte de munca.

Reprezentanti ai organizatorului – Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de sanse – vor fi alaturi de cei doar 6 angajatori (din cei 9 inscrisi saptamana trecuta). Acestia vor oferi aproape 1.500 locuri de munca pentru 100 de meserii, cele mai solicitate fiind pentru dulgheri, fierar-betonisti, mozaicari, faiantari, electricieni, instalatori, dar si necalificati. Ofertantii sunt din Bihor, Timis, Cluj, Bistrita-Nasaud, iar salariile vor fi negociabile, pornind de la 300 de euro, la care se vor adauga tichete de masa, cazare si alte bonusuri.
Vor fi prezenti si specialisti ai Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca – cu o oferta de 6.000 posturi vacante in constructii, ce vor fi prezentate pe fiecare judet si cu datele de contact ale angajatorului. Atasatul pentru probleme de munca si sociale Mirela Diaconescu, de la Ambasada Romaniei in Italia, ne-a declarat ca, dupa o intalnire cu reprezentantii comunitatii romanesti din zona Lazio, se apreciaza un interes sporit al acestora pentru acest subiect.
Conform studiului "Unde locuiesc la Roma si in provincie constructorii imigranti", realizat de Fillea, pe primul loc se afla romanii – cu 17.475 de lucratori, urmati la mare distanta de polonezi – 1.655. Studiul estimeaza ca cel putin 20.000 de romani lucreaza la negru, pe salarii foarte mici, de 4 si 5 euro pe ora, cifra nefiind luata in consideratie de statisticile oficiale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă