25.6 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăAlegeri 2016Șeful ANRE: Prețul la curentul electric, redus de la începutul anului viitor

Șeful ANRE: Prețul la curentul electric, redus de la începutul anului viitor

Prețul la curentul electric va fi redus 5-6% pentru populație, iar tarifele de distribuție a energiei electrice vor scădea cu 8-10% de la începutul anului, informează Agerpres.

Potrivit președintelui Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileț, tarifele de energie urmează să scadă începând cu 1 ianuarie. 

„De la 1 ianuarie tarifele de energie vor scădea proporțional cu scăderea tarifelor de distribuție din cadrul prețului final. Tariful de distribuție va scădea cu un procent între 8 și 10%, de asemenea va scădea bonusul de cogenerare cu 4%. Aceste elemente vor aduce o scădere finală a prețului de 5-6% începând cu 1 ianuarie”, a spus Havrileț, la cea de-a 25-a ediție a Conferințelor Focus Energetic.

Totodată,  reducerea prețului de producție la gaze naturale, va fi de 10% de la jumătatea anului viitor, însă noile prețuri vor fi resimțite de consumatorii industriali, respectiv de 5-6%, La nivelul consumatorului casnic, calendarul de liberalizare a prețului va aduce o nouă majorare, de 6 lei pe MWh.

De asemenea, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Emil Calotă, a afirmat că se așteaptă o reducere a prețurilor individuale pentru cei 38 de producători de energie termică și că scăderea va fi în medie cu 4%, la care se vor aplica tarifele de transport și distribuție precum și elementele de subvenționare pe care fiecare consiliu municipal le stabilește prin hotărâre fiind determinat astfel prețul final de facturare. Calotă a precizat că în cazul Bucureștiului reducerea va fi de 3,5%, iar la Craiova de 3,12%.

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă