20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăAlegeri 2016Numărul locurilor de muncă vacante în trimestrul II

Numărul locurilor de muncă vacante în trimestrul II

Numărul locurilor de muncă vacante a fost de 27.700 în trimestrul II, în creştere cu 0,4 mii locuri de muncă vacante faţă de trimestrul anterior, potrivit unei cercetări statistice a Institutului Naţional de Statistică. În comparaţie cu trimestrul similar al anului trecut, numărul locurilor de muncă vacante a crescut cu 3,4 mii.

Aproape o treime (9.000 mii locuri vacante) din numărul total al locurilor de muncă vacante s-a concentrat în industria prelucrătoare, unde rata a luat valoarea de 0,91%. Puţin peste 11% din totalul locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în sănătate şi asistenţă socială (3,1 mii locuri vacante), iar aproape 11% în administraţia publică (3,0 mii locuri vacante).

Angajatorii au prezentat cea mai redusă cerere de forţă de muncă în activităţile din industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat. Mai mult, în trimestrul II, cea mai mare cerere de forţă de muncă salariată exprimată de angajatori prin intermediul ratei locurilor de muncă vacante s-a constatat pentru ocupaţiile de muncitori necalificaţi – grupa majoră 9 şi 8.

Aproape o treime din numărul ­total al locurilor de muncă ­vacante s-a concentrat în ­industria prelucrătoare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă