16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăAlegeri 2016HR on Board 2013 – Cum trebuie să fie omul de resurse...

HR on Board 2013 – Cum trebuie să fie omul de resurse umane

Diplomat, eficient, team-player, bun negociator, bun observator, bun coordonator, credibil etc. Sunt doar câteva dintre calităţile pe care omul de resurse umane trebuie să le aibă pentru a fi cu adevărat performant în munca sa.

Dincolo de toate aceste aspecte, important este ca cel care lucrează în HR să fie… om, spune Anca Georgescu – Aladgem, Chief Human Resources Officer, Romtelecom şi Cosmote. În opinia sa, omul de HR trebuie  să dea dovadă de consecvenţă în etică, să fie capabil să-şi recunoască vulnerabilităţile, dar şi faptul că „nu le ştie pe toate”.

Din punctul de vedere al lui Dragoş Anastasiu, preşedinte Eurolines România şi TUI Travel Center, rolul specialiştilor în resurse umane este acela de a-i determina pe angajaţi să gândească în termeni de „ce pot face eu pentru ceilalţi?”.

„Am nevoie de HR pentru educaţie, ca partener pentru a vinde valorile companiei clienţilor interni, dar şi pentru a prezenta compania ca employer of choise în recrutare”, precizează Dragoş Anastasiu.

Mihaela Matei, EMBA trainer şi expert EXEC-EDU, are o altă viziune asupra modului în care poate fi definit omul de HR în contextul actual. Ea consideră că HR-ul a ieşit sau ar trebui să iasă din zona administrativă. Specialistul în resurse umane trebuie să fie acum un partener de business, spune Mihaela Matei. Prin urmare, el trebuie să coboare în organizaţie, să înţeleagă în detaliu cum funcţionează business-ul. Înţelegând ceea ce se întâmplă pe teren, el îşi va putea forma o părere realistă despre obiectivele companiei pe care le va putea transmite apoi de la lideri către toţi angajaţii, pe înţelesul tuturor. De asemenea, este important pentru un HR-ist să aibă şi cunoştinţe tehnice. (Continuarea pe ManagerExpress.ro)

Cele mai citite

România are un stand la expoziția economică din Kazahstan

România are, în premieră, un stand la expoziția economică din Kazahstan, anunță Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România. "România, promovată în premieră la Almaty,...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă