27.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăAlegeri 2016Era Resurselor Umane

Era Resurselor Umane

Manpower a anunţat începutul unei noi ere, „Era Resurselor Umane”. În ultimii ani s-au petrecut modificări profunde la nivel mondial, iar viteza cu care aceste schimbări ne afectează se află într-o continuă creştere.

În „Era Resurselor Umane”, organizaţiile se află în căutarea unui set de competenţe şi atitudini specifice din partea angajaţilor lor. Organizaţiile s-au obişnuit să ducă la bun sfârşit proiecte de amploare cu resurse limitate, iar, în prezent, sunt dispuse să angajeze doar persoane care le pot oferi competenţele de care au nevoie. Talentul nu înseamnă numai resurse umane, înseamnă indivizi cu un anumit set de competenţe, cu un anumit specific comportamental şi cu modalităţi de a acţiona care să se potrivească nevoilor unei organizaţii. Din acest motiv, Manpower acordă o atenţie sporită priorităţilor dumneavoastră, obiectivelor pe care le aveţi pe termen lung şi, nu în ultimul rând, resurselor care vi se potrivesc cel mai bine.

Suntem conştienţi de faptul că traversăm o perioadă plină de provocări. Suntem martorii unei incongruenţe între competenţele de care angajatorii au nevoie şi competenţele deţinute de cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Acesta este un indicator al faptului că pe piaţă există multe persoane cărora le este dificil să-şi găsească un loc de muncă, în timp ce organizaţiile ezită în a angaja personal care să nu se potrivească 100% cerinţelor posturilor pe care le au la dispoziţie. Cu toate acestea, angajatorii vor căuta din ce în ce mai mult personal talentat, indivizi dispuşi să înveţe, care dau dovadă de flexibilitate.

Pe măsură ce, la nivel global, companiile se adaptează deficitului de resurse, angajatorii încep să realizeze că doar prin stimularea pasiunii, ingeniozităţii, creativităţii şi potenţialului oamenilor cu care lucrează îşi vor îndeplini obiectivele de afaceri. În „Era Resurselor Umane”, talentul va deveni din ce în ce mai greu de identificat şi puterea va trece din mâinile angajatorului în cele ale angajatului. Poziţia noastră ne permite să vă susţinem în procesul de stimulare a potenţialului, să avansaţi din punct de vedere profesional şi să vă depăşiţi aşteptările în contextul „Erei Resurselor Umane”.

Pentru a face faţă acestei noi realităţi, trebuie să evoluăm.

Eliza Nechifor, Marketing& communication coordinator Manpower

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă