13 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăAlegeri 2016Emil Boc: Aproape un milion de contracte de muncă noi au fost...

Emil Boc: Aproape un milion de contracte de muncă noi au fost înregistrate în ultimele patru luni

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, la Şcoala de vară a PDL de la Eforie Nord, că de la intrarea în vigoare a noului Cod al Muncii au fost înregistrate aproape un milion de contracte de muncă noi, potrivit Mediafax.

“Codul Muncii, o reformă atât de criticată de opoziţie că va aduce sclavia în România. Aşa sclavie a adus Codul Muncii încât în patru luni de zile a adus aproape un milion de noi contracte de muncă. Ca să vă dau datele exacte, în cele patru luni de funcţionare a noului Cod al Muncii s-au înregistrat contracte noi 967.548, din care pe durată nedeterminată 642.485, adică 66,40 la sută şi pe durată determinată 325.063, adică 33,60 la sută. În aceeaşi perioadă de timp au încetat 237.129, deci din 967.548 scădeţi cele 237.129 şi avem peste 700.000 de contracte noi care sunt în activitate”, a spus Boc.

El a precizat că numărul contractelor de muncă active este peste şase milioane, fiind mai mare decât cel înregistrat în anul 2008.

“Numărul contractelor active în România este cu peste 100.000 mai mare decât cel mai mare număr de contracte active din 2008. Astăzi, numărul de contracte active de muncă este 6. 385.174. Deci, aceste cifre ne arată că aceste reforme şi-au arătat şi îşi arată rezultatul oricât ar critica cei din opoziţie”, le-a spus Boc tinerilor democrat-liberali.

Premierul Emil Boc a participat, sâmbătă, la Şcoala de vară a tineretului democrat-liberal, care a început, joi, la Eforie Nord şi ale cărei lucrări se vor încheia duminică.

Până acum, printre liderii PDL prezenţi la manifestare s-au aflat Elena Udrea, Roberta Anastase, Traian Igaş, Ioan Oltean.

Potrivit unor surse politice, duminică dimineaţă, este aşteptat să sosească la manifestare şi preşedintele Traian Băsescu, deşi organizatorii nu au anunţat că l-ar fi invitat şi pe şeful statului.

Cele mai citite

Mai mult de jumătate din țară, sub ceață densă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis în această dimineaţă mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă în zone şi localităţi din...

Suspendare de 30 de zile pentru magazinele din aeroportul Otopeni

Serviciile comerciale tip duty-paid şi conexe din Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti sunt suspendate pentru aproximativ 30 de zile, ca urmare a încetării contractului...

Germania ar putea intra în recesiune

PIB-ul Germaniei va creşte cu doar 0,2% în acest an, a declarat ministrul german de finanţe, Robert Habeck, potrivit zf.ro. Noile prognoze sunt mult mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă