20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăAlegeri 2016Dupa bloguri suntem noi...

Dupa bloguri suntem noi…

http://balonul-imobiliar.blogspot.com
"Cat de grave sunt problemele din piata muncii?", se intreba autorul marti, urmarind dinamica raportarilor legate de numarul de someri. "Martie 2009 este prima luna de martie din 1997 incoace in care somajul e mai mare decat in luna februarie, in timp ce luna aprilie 2009 este prima luna de aprilie din 1992 incoace in care somajul e mai mare decat in martie. Tot in 1992 putem gasi si precedenta luna de mai in care somajul a fost mai mare decat in luna aprilie. In primele cinci luni din 1992 numarul somerilor a crescut cu 35%; in 2009 cresterea a fost de «numai» 30,5%. Catastrofa redivivus?"

http://dileme-existentiale.blogspot.com
Trece in revista un scenariu apocaliptic in lumea finantelor si recapituleaza cateva posibile solutii. "Ce poti face in momentul in care un Lehman II, un Merrill I sau, in varianta autohtona, un Raiffeisen ori Alpha isi inchid portile, cauzand o avalansa de inchideri? Cand constati brusc ca, desi e luni, toate bancile sunt inchise?" Daca aveti niste bani pusi deoparte la vreo banca, am recomandat sa cititi nitel aici: "Bancile si depunatorii". Daca, din contra, aveti datorii la banci, n-ar strica sa aruncati un ochi aici: "Bancile si datornicii", plus completarile. De asemenea, amatorii de "investitii" pot vedea articolul "Aur, ferme si petrol" sau detalierile pe "ferme, energie si metale pretioase".

http://romanianuda.blogspot.com
In "Iesirea din criza. Cai de urmat", Daniel Cazangiu afirma ca reglementarea defectuoasa a economicului constituie principala cauza a crizei economice si poate deveni colacul de salvare al capitalismului. Referindu-se la cazul particular al rezultatelor financiare, autorul observa ca o firma este profitabila, are cotatii ridicate pe bursa, se tranzactioneaza la un pret bun sau intra in insolventa, falimenteaza sau se divizeaza in functie de raportarile financiare, prezentate pe baza unor standarde de calcul si raportare (IFRS, IAS). Cosmetizarea acestor situatii este perfect posibila si practicata la nivel mondial. Asadar, o reforma radicala a acestor standarde ar trebui pusa in practica.

http://acbdr.wordpres.com
"Dilema bancherilor: ar inaspri conditiile de creditare, dar nu mai gasesc clienti", remarca autorul blogului. Bancherii sunt in stadiul in care se vad nevoiti sa recurga la relaxari pentru a putea sa mai gaseasca clienti. In primul trimestru, bancile au acceptat, in medie, un grad de indatorare pentru clienti (ponderea pe care rata lunara o reprezinta in venituri) de 43%, fata de 49% in ultimul trimestru al anului trecut si 55%, in toamna trecuta. si avansul cerut clientilor a urcat. Pe medie, raportul dintre valoarea creditului si valoarea garantiilor aduse a coborat la 64% pentru creditele vandute in primele trei luni ale anului, de la 71%, in trimestrul patru din 2008, sau 75%, in vara trecuta.

www.khris.ro
Autorul blogului s-a ocupat de averea medie a romanilor, dupa cum reiese aceasta din rapoartele BNR. Rezultatul? "13.000 de euro, din care 10.500 reprezinta valoarea imobilelor, iar restul de 2.500 euro reprezinta averea financiara neta (depozite, actiuni, fonduri mutuale etc.). De remarcat ca, intre 2004 si 2008, averea romanilor s-a triplat. Din nefericire, cea mai mare parte a acestei cresteri nu a fost resimtita de populatie ca fiind determinata de explozia imobiliarelor. In plus, scaderea din 2009 a pietei imobiliare nu apare in statistici, iar in raportul de anul viitor cifrele vor arata mai prost."

http://romaniadeieri.blogspot.com
A gasit 13 motive care explica "de ce criza noastra e mai cu mot decat a lor". Spicuim: incompetenta Guvernului; dependenta de produsele alimentare externe; mentalitatea de asistat social a majoritatii populatiei; obezitatea functionarimii; ruptura dintre clasa politica si societate; suprapunerea crizei cu alegerile prezidentiale; lipsa de mobilitate psihologica si fizica a angajatilor; scadenta creditelor aberante, de tot felul, din perioada de "boom" economic; dependenta sistemului bancar de factori externi incontrolabili; mentinerea cursului artificial leu-euro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă