26.4 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăAlegeri 2016Decizii în urma zvonurilor

Decizii în urma zvonurilor

Î. Sunt absolventă de Comunicare, iar, în prezent, lucrez într-o companie cu normă întreagă. Din păcate, am primit zvonuri cum că ar urma un val de disponibilizări, iar, în aceste condiţii, m-am gândit să aleg să profesez ca freelancer şi să nu mai depind de nici un angajator. Care lucruri consideraţi că ar trebui să le iau în conside­rare referitor la ale­gerea mea şi la ce riscuri mă expun prin a lucra ca liber profesio­nist?

R. Alegerea de a profesa ca freelancer nu este una greşită, dacă se bazează pe o analiză obiectivă care să ia în calcul o serie de aspecte: pre­gătirea profesională, experienţa dobândită, nivelul de performanţă pe care puteţi să îl atingeţi. Profesia de specia­list în comunicare se pretează unui astfel de mod de lucru. Dacă sunteţi o persoană întreprinzătoare, cu spirit de ini­ţiativă, dornică de a se implica mereu în proiecte noi şi care să nu pună nevoia de stabilitate mai presus de aceste calităţi, înseamnă că puteţi lucra fără probleme ca freelancer.
În cazul în care nevoia de stabilitate primează, aţi putea reconsidera decizia de a părăsi compania. Este foarte probabil să nu vă nu­măraţi prin­tre angajaţii ce vor fi disponibilizaţi, dacă nivelul de performanţă pe care l-aţi atins în actualul job corespunde cerin­ţelor angaja­to­rului. În cazul unui profesio­nist care lucrează pe cont pro­priu, nevoia de com­petitivitate, de planificare şi organizare se simte mult mai acut decât în cazul unui angajat.
Pornind de la nevoia de diminuare a costurilor, multe companii recurg la reduceri de personal în departamentele de comunicare şi PR, preferând să-şi acopere nevoile în această zonă de activitate cu colaboratori externi, cu care să lucreze pe proiecte. De aceea, consi-
der că un bun profesionist poate profita de aceste oportunităţi şi poate avea succes, abordând un astfel de mod de lucru.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă