16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăAlegeri 2016Cum să economisim bani pentru casa noastră?

Cum să economisim bani pentru casa noastră?

Cu toții ne dorim o casă frumoasă și modernă. Dar investițiile în locuință necesită cel mai adesea mobilizarea unor sume importante de bani. Dacă sunt planificate din timp, costurile pentru renovarea sau modernizarea locuinței se reduc semnificativ. Astfel, produsele de economisire-creditare, te pot ajuta să finanțezi îmbunătățirea condițiilor de locuit cu cele mai mici costuri.

Aceste produse sunt potrivite pentru cei care se decid din timp ce vor să schimbe în casă și economisesc pe termen mediu sau lung, cinci ani sau chiar mai mult.

Pentru economiile tale vei beneficia și de o subvenție din partea statului, denumită primă de stat, în valoare de 25% din depunerile tale anuale, subvenție ce nu depășește echivalentul în lei a 250 de euro pe an.

 

Pentru ca anul acesta Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) împlinește 10 ani de activitate, în această perioadă se derulează campania “Sărbătorim cu premii”.

Până pe 19 decembrie 2014, dacă semnezi un contract de economisire-creditare intri automat în tragerea la sorți a campaniei "Sărbătorim cu premii", având posibilitatea de a câștiga unul din cele 100 de premii a câte 1.000 de lei sau marele premiu de 10.000 de lei la tombola finală. Mai mult, toți cei care deschid un cont de economisire-creditare cu RBL în perioada campaniei beneficiază automat de 25% discount.

 

Până acum, caștigătorii premiilor săptămânale sunt din toate regiunile țării:

Săptămâna1: Nehoiu, Gherla, Jibou, București, Campulung Muscel, Satu Mare, București, Lipova, Deva și Mioveni.

Săptămâna 2: Murgeni, Covasna, Onești, Cluj-Napoca, Oradea, Reșița, Agnita, Târgu Neamț și Craiova.

Săptămâna 3: Baia Mare, Brăila, Bucureşti, Floreşti, Iaşi, Mogoşoaia, Oneşti, Reşiţa şi Zagon.

Săptămâna 4: Valul lui Traian, Bucureşti, Ciulniţa, Şotânga, Sărmăşag, Gheorgheni, Ghindaresti, Sfantu Gheorghe şi Bilca.

Săptămâna 5: Câmpina, Gherla, Oltenița, Petroșani, Piatra-Neamț, Ploiești, Târgu-Jiu, Tifești, Rășinari, Zagon

Săptămâna 6: Cluj-Napoca, Bagaciu, Jariștea, Zabala, Fitionești, Curtea de Argeș, Slătioara, București, Macea, Iași
 

Ce trebuie să faci?

Este foarte simplu:

Pasul 1. Încheie un contract de economisire-creditare cu Raiffeisen Banca pentru Locuințe (RBL).

Pasul 2. Economiseşte aproximativ 3-5 ani chiar și mai mult, iar pentru economiile tale primeşti o dobândă fixă de 1,5% pe an.

Pasul 3. În plus, statul acordă o primă care în prezent este de 25% din economiile tale anuale, primă ce nu poate depăşi echivalentul în lei a 250 euro anual.

Pasul 4. La finalul perioadei de economisire, poţi lua un credit în lei cu o dobândă fixă de 4,5%, pentru construirea unei case, renovarea sau cumpărarea unei locuinţe etc. Creditul este în lei, dobânda este fixă pe toată perioada creditului, având astfel, rate lunare de creditare fixe şi egale.

Cel mai eficient mod de a face rost de banii pentru renovarea locuinței

De exemplu, dacă vrei să-ți modernizezi apartamentul și ai nevoie de aprox. 50.000 lei, pașii sunt următorii:

După ce semnezi un contract de economisire-creditare cu RBL, economisești lunar 350 lei și după aprox. 5 ani vei avea în cont peste 26.500 lei (economiile tale, prima de la stat și dobânda băncii).

Primești restul banilor de aprox. 23.500 lei printr-un credit în lei cu dobândă fixă de doar 4,5% ; rata lunară a creditului este tot 350 lei pe lună, timp de aprox. 7 ani.

În concluzie, este simplu, sigur și eficient să-ți modernizezi apartamentul folosind un contract de economisire-creditare de la RBL.

Familia ta poate economisi mai mult? Atunci poți încheia contracte de economisire-creditare pentru fiecare membru al familiei și fiecare contract beneficiază de aceleași condiții.

Contractele de economisire-creditare pot fi încheiate chiar și pentru copii, care pot primi la rândul lor, prime de stat pentru economiile depuse de părinți în contul lor.

Cele mai citite

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...

Portugalia cultivă tone de canabis medical pentru export

În 2023, Portugalia a exportat 11 tone de canabis, dar doar 17 kg au fost vândute în interiorul granițelor sale. Pacienții recurg în continuare...
Ultima oră
Pe aceeași temă