9.2 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăAlegeri 2016Ce faci dacă rămâi fără job

Ce faci dacă rămâi fără job

Deşi nu e simplu să fii nevoit să-ţi cauţi un nou job, sunt câteva acţiuni concrete ce pot fi făcute pentru a-ţi mări considerabil şansele. Fără a ierarhiza, iată câteva din lucrurile esenţiale pe care trebuie să le faci în astfel de momente.

Gândeşte pozitiv. Piaţa locurilor de muncă este una bună în momentul de faţă. Comparativ cu anul trecut, numărul locurilor de muncă a crescut cu aproximativ 30%. Dacă ai fi rămas fără job în 2009, ai fi putut avea o problemă.

Acţionează. Nimic nu cade din cer. Nu vei ajunge nicăieri dacă nu începi cu primul pas. Astfel, trebuie să faci câteva lucruri de bază:

Foloseşte-ţi cercul tău de prieteni. Toţi vor încerca să te ajute, doar de aceea sunt prietenii tăi.
Urmăreşte toate anunţurile de joburi, fie pe site-urile specializate sau pe cele de socializare, fie în revistele de specialitate. Şi nu uita să îţi faci un profil cât mai relevant în care să spui lucrurile importante pe care le-ai realizat. Nu detalia prea mult, pentru că rişti să plictiseşti.
Trimite-ţi CV-ul la fiecare anunţ potrivit. Ideal este să scrii şi de ce o faci. Nu copia, fii original, la obiect şi rezumă totul în fraze simple, punctează rezultatele.
Nu te opri aici. Ai văzut un job cu adevărat interesant într-o companie în care ţi-ar plăcea să lucrezi? Încearcă să contactezi persoana responsabilă şi cere un răspuns la CV-ul trimis. Eşti deja cu trei paşi înaintea majorităţii.
Fii creativ. Nu întotdeauna există o reţetă a succesului, important e să-ţi găseşti propriul tău drum.
Nu renunţa. Chiar dacă faci toţi paşii de mai sus, nu există nici o garanţie că vei reuşi din prima. Nansen (explorator – n.r.) a spus: „Ai reuşit? Continuă! N-ai reuşit? Continuă!”.

Foloseşte-ţi timpul liber. Niciodată nu vei mai avea atât de mult. Profită la maximum de el.

Fă ceea ce trebuie ca să-ţi găseşti un alt job, iar res¬tul de timp foloseşte-l pentru toate acele lucruri pe care le-ai fi făcut când lucrai, dar nu aveai timp.

Nu îţi căuta scuze. Aminteşte-ţi ce spune Nansen.

Cele mai citite

Profitul în fața siguranței vieții umane

De dragul profitului, dezvoltatorii imobiliari ignoră legile și expun clienții pericolelor mortale. În ciuda avertismentelor, instituțiile rămân pasive, iar specialiștii avertizează asupra unui...

Studiu: Dieta preferată de români. Cât se va extinde obezitatea în rândul populației

Obezitatea este o problemă majoră de sănătate publică la nivel Mondial, potrivit statisticilor, peste 4 miliarde de oameni putând deveni supraponderali sau obezi în...

ÎPS Teodosie, prima reacție după ce a fost sancționat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a avut azi prima reacție după ce a fost sancționat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu „dojană...
Ultima oră
Pe aceeași temă