Concursul de rezidenţiat, programat pentru 20 noiembrie, se va desfăşura în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, în total fiind 2.998 de locuri şi 812 de posturi, iar subiectele vor fi diferite de la o universitate la alta.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, citat de Mediafax, prin descentralizarea Rezidenţiatului, s-a urmărit eficientizarea pregătirii în concurs. „În premieră, subiectele de examen vor fi proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematică comună şi respectând o metodologie unică, în conformitate cu legislaţia în vigoare”, a declarat Ritli Ladislau, ministrul Sănătăţii. Ladislau a mai subliniat că, anul acesta, Ministerul Sănătăţii va pune accent pe pregătirea medicilor în specialităţile deficitare, posturile scoase la concurs fiind, în principal, pentru medicina de urgenţă, ATI, neonatologie, oncologie, farmacie clinică, specialităţi unde nu există în prezent o acoperire suficientă cu personal calificat.
Înscrierile pentru rezidenţiat se vor face până în 7 octombrie, la direcţiile de sănătate publică sau la ministerele cu reţea proprie, după caz. Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore.