10.9 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăAlegeri 2016Câmpeanu: Salariile bugetarilor vor fi majorate cu circa 3% pe 2014

Câmpeanu: Salariile bugetarilor vor fi majorate cu circa 3% pe 2014

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, marţi, că salariile bugetarilor vor fi majorate cu circa 3% pe anul 2014, informează Mediafax.

„O să vedem cât este anvelopa salarială şi cu cât va fi creşterea, pentru că trebuie să primim nişte date de la prognoză, cât va fi inflaţia până la sfârşitul anului. Oricum, în jur de 3%”, a spus Mariana Câmpeanu.

Mariana Câmpeanu a menţionat că sunt două variante de lucru în cazul majorării salariilor bugetarilor.

„Una – să indexăm salariile mici până la un anumit nivel, pe care o să-l hotărâm, pentru că trebuie să ajungem la acel raport – sigur că nu se va întâmpla deodată, dar încetul cu încetul în fiecare an. A doua variantă de lucru, pentru că avem la dispoziţie o creşetere totuşi atât de mică, să indexăm sau să acordăm creşteri la anumite grupuri ţintă, cum ar fi rezidenţii din sistemul de sănătate sau personalul nedidactic sau o altă categorie, o să o analizăm în Guvern”, a explicat Câmpeanu.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă