19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăAlegeri 2016Asistent de fotograf, debut pentru un business

Asistent de fotograf, debut pentru un business

Î.: M-am cam săturat de actualul job şi, prin urmare, îmi caut altceva în domeniul fotografiei, domeniu pe care îl studiez intensiv cam de la începutul anului. Nu vreau să fiu fotograf principal, ci doar asistent – experienţa pe care o am încă nu îmi permite să mă numesc fotograf profesionist. Am fost la câteva evenimente ca al doilea fotograf, pot spune că am un minium de cunoştinţe pentru nunţi, botezuri. Am cunoştinţe în prelucrare, dar nu la un nivel foarte avansat. Ce îmi pot găsi?

R.: Atingerea unui anumit nivel de performanţă într-o profesie depinde de nivelul de implicare personală şi de pasiune. De aceea vă felicit că aţi ales să lucraţi într-un domeniu care vă pasionează.
Alegerea de a lucra pe un post de asistent fotograf pentru a câştiga experienţă este foarte înţeleaptă. Trebuie să găsiţi, printre profesioniştii din branşă, persoane care să vă devină mentori. Într-o meserie ca fotografia, în care performanţa poate ajunge la nivel de artă, cunoştinţele şi sfaturile unui mentor pot fi extrem de valoroase.
Participarea în calitate de fotograf secund la diverse evenimente reprezintă un prilej de a acumula experienţă şi o sursă de venituri care să vă susţină investiţiile în echipamente profesionale proprii. În afară de participarea la evenimente, mai puteţi aplica pentru joburi de fotograf în presă, la companii de PR, imobiliare, turism, precum şi la diverse studiouri de profil.
Pentru că momentan vă aflaţi în perioada de formare ca profesionist în domeniul fotografiei, puteţi alege variante de lucru part time sau în weekend. În acest fel puteţi avea două joburi în paralel şi mai multă stabilitate în plan financiar.
Ulterior, în funcţie de experienţa şi mijloacele acumulate, aveţi şi perspectiva demarării unui business propriu în domeniu.

Mihaela Manolache,
Senior consultant Skill Team Consulting

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă