10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăAlegeri 2016A doua zi de grevă la Mittal Steel Roman

A doua zi de grevă la Mittal Steel Roman

Cei peste 1.200 de angajaţi ai societăţii Mittal Steel Roman au intrat, marţi, în a doua zi de grevă generală, după ce în urmă cu o zi au refuzat să mai intre în secţiile de producţie.

 

Liderul Sindicatului ‘Roman Tub’, Mircea Anton, a declarat pentru Agerpres că discuţiile dintre conducerea societăţii şi liderii de sindicat nu au rezolvat principala doleanţă a protestatarilor şi anume creşterea salariilor.

”Nu s-a ajuns la niciun acord pentru că directorii societăţii susţin că nu au mandat de la conducerea concernului Arcelor să soluţioneze revendicările, în special cele legate de creşterea salariilor. Conducerea Mittal Steel Roman a trimis la Luxemburg, unde este conducerea centrală a societăţii Arcelor Mittal Tubular Product un fax cu situaţia de aici şi se aşteaptă un răspuns. Cert este că greva continuă la Roman, nu se ştie până când”, a declarat liderul sindical.

Angajaţii societăţii Mittal Steel Roman au declanşat, luni dimineaţă, o grevă spontană, nemulţumiţi de salariile mici şi lipsa dialogului social.

Potrivit sindicaliştilor, peste 70 la sută dintre angajaţii societăţii încasează salariul minim pe economie, deşi sunt muncitori calificaţi. Angajaţii au cerut majorarea salariilor, fără să menţioneze deocamdată care este procentul solicitat.

În acest moment, la Mittal Steel Roman lucrează 1.213 angajaţi, de trei ori mai puţin faţă de anul 2004, atunci când a avut loc privatizarea societăţii Petrotub.

Din cele trei laminoare, de 6, 16 şi, respectiv, 20 de ţoli, în acest moment funcţionează doar ultimele două.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă