20.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăAldinePropunerea INEDITĂ a unui eurodeputat: Sediul PE din Strasbourg, adăpost pentru imigranţi

Propunerea INEDITĂ a unui eurodeputat: Sediul PE din Strasbourg, adăpost pentru imigranţi

Un eurodeputat din Parlamentul European a propus ca imobilul uriaș al Parlamentului European din Strasbourg să fie folosit pentru a adăposti imigranți. Philippe Lamberts a spus că europarlamentarii s-ar putea muta din sediul situat în oraşul francez în celălalt sediu al PE, din Bruxelles, potrivit Mediafax

El a făcut această sugestie în contextul în care Comisia Europeană a propus miercuri un plan de redistribuire a 160.000 de imigranţi între statele membre UE, bazat pe cote obligatorii.

“Acest Parlament, unde ne-am reunit astăzi, îl folosim doar 50 de zile pe an. Pentru celelalte 300 de zile, birourile celor 750 de europarlamentari, toate încălzite şi cu propriile cabine de duş, rămân goale şi inutile“, a declarat Lamberts.

Citește și: PE aprobă planul de relocare al refugiaților propus de CE. Ce au cerut eurodeputații

Europarlamentarul și-a reluat ideea și pe Twitter. 

“Propunem ca această clădire perfect echipată să fie folosită ca adăpost temporar pentru imigranţi şi refugiaţi, în timp ce noi ne facem treaba la Bruxelles”, a scris ulterior, pe Twitter, europarlamentarul.

Partidul Verde este un critic ferm al mutării eurodeputaţilor între sediile din Bruxelles şi Strasbourg, pe motiv că este costisitoare şi aduce pagube mediului înconjurător.

Sediul PE din Strasbourg a fost inaugurat în 1999 de preşedintele francez de la acea vreme, Jacques Chirac. În 2008, o parte a tavanului din sala de plen s-a prăbuşit, dar încăperea era goală şi nimeni nu a fost rănit.

Cele mai citite

Incendiu la DSVSA din Pitești

Un incendiu a izbucnit, astăzi, într-o încăpere aflată în incinta sediului Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Piteşti."La sosirea forţelor de...

Incendiu la DSVSA din Pitești

Un incendiu a izbucnit, astăzi, într-o încăpere aflată în incinta sediului Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Piteşti."La sosirea forţelor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă