18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăAldineMagia prin care nonvaloarea devine valoare

Magia prin care nonvaloarea devine valoare

Arafat nu mai poate să facă față cazurilor multiple de toxinfecție auditivă prin care trec majoritatea ascultătorilor piesei „Hocus Pocus”, interpretată de formația „5Gang”, care au măcar o diplomă de bacalaureat. Situația este atât de tragică pentru România și, în special, pentru Arafat încât până și Antena 3 a renunțat să îi mai ia apărarea „părintelui” SMURD. Efectele piesei nu se opresc aici, întreaga societate românească fiind afectată într-o formă sau alta de fenomenul 5Gang.  

Idolul unei noi generații, vloggerul Selly (pronunțat Sheli, cu „h” mut ca la francezi), a reușit să scoată în industria muzicală o piesă cu adevărat magică. Dai play și după doar primele versuri („Hocus Pocus, apar banii/ Cinci stele ca sultanii”) constați cum „miraculos” nonvaloarea se transformă în valoare. 

În timp ce ascultau această melodie, greii vechii generații a manelelor au început pentru prima dată să se teamă de dușmanii lor. Nicolae Guță și Florin Salam au intrat într-o depresie profundă, iar apropiații lor se tem că își vor pune capăt zilelor. De asemenea, toți maneliștii din România sunt disperați pentru că nu știu cum pot concura cu un astfel de gen muzical, care a strâns în două zile peste un milion de vizualizări, peste 100.000 de „like-uri” și mai mult de 20.000 de comentarii.

Din acest punct de vedere, avem de-a face în România cu un adevărat eveniment istoric. Este pentru prima dată când noua generație zdrobește fără milă vechea gardă, chiar dacă vorbim de manele. Ceea ce este și mai îngrijorător pentru rivalii formației în cauză este că „artiștii” sunt vaccinați. Iar imunitatea lor este cu adevărat specială, nu s-a mai găsit așa ceva în România: „Vin peste ei ca un taifun/La ratați sunt imun”. La auzul liricii profunde, controversata Olivia Steer a șocat pe toată lumea, hotărând să își vaccineze întreaga familie pentru a căpăta aceeași imunitate împotriva „haterilor”.

Fenomenul 5Gang nu se oprește doar la nivel social, ci ajunge să aibă efecte și în politică. Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, este asaltat de bănățeni după ce a interzis ca manelele să fie ascultate în spațiul public. Fanii lui Selly&co îi atrag atenția că piesa „Hocus Pocus” este o manea-trap, iar în legea dată de edil se specifică interzicerea ascultării doar a manelelor clasice. În cazul în care îi va opri și pe ei să își epateze „valoarea” pe străzi, reprezetanții „noii generații” amenință cu proteste mai ample decât Revoluția din 1989. Amintim că Timișoara se află oricum pe un butoi cu pulbere, după ultimele hotărâri ale edilului de a interzice ascultarea manelelor în spațiul public.

De asemenea, în timp ce asculta melodia, Viorica Dăncilă a fost cu adevărat încântată când a auzit versul „Să mor de te minciunesc”. Fosta șefă a Guvernului s-a bucurat că a aprobat un ajutor de aproape 100.000 de euro pentru realizarea filmului „5Gang The Movie” al unor „artiști” care sunt la fel de culți și vorbesc limba română la fel de bine ca ea. Mai mult decât atât, președintele Klaus Iohannis privește situația cu îngrijorare și…atât, observând ce bazin uriaș de votanți are Partidul Social Democrat, pe care până acum nu a știut să îl exploateze. L-a liniștit, însă, Ludovic Orban, promițându-i că se ocupă el să îi atragă de partea PNL.

Cele mai citite

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...

Rusia – Ucraina, ziua 767. Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina, de 61 de miliarde USD

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat ajutorul pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Votul în Camera Reprezentanților s-a desfășurat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă