Liberalii au prins ciolanul de 1 Decembrie, anul acesta

Este o tradiție, binecunoscută la români, ca de Ziua Națională să se consume fasole cu ciolan.

Share

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

Actualizat: 04.12.2019 - 13:13

Ciolanul este mult dorit mai ales de politicienii de pe Dâmbovița.

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, este încântat că, de acest 1 Decembrie, prin prezența la guvernare, el și cei din cabinetul său au avut ocazia să pună mâna pe ciolan. Aceasta, după o îndelungată perioadă în care liberalii au înghițit în sec după ciolanul monopolizat de Partidul Social Democrat.

Președintele reales, Klaus Iohannis, și-a asigurat prezența la ciolan pentru următorii cinci ani. Secundul său, premierul Ludovic Orban, nu înțelege însă de ce șeful statului își amână plecarea în vacanța de cinci ani, continuând să fie preocupat de Guvern.

Ludovic Orban așteaptă cu nerăbdare să ajungă și el să conducă Guvernul. Mai ales că este conștient că, destul de curând, politicianul de televiziune Rareș Bogdan ar putea să dorească să ajungă și el la ciolan și l-ar înlătura pe actualul premier de pe fotoliul de la Palatul Victoria.

În PSD se duc încă lupte grele pentru ciolanul partidului. După ce candidatul învins fără drept de apel la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, a fost trimisă la cratiță, la Videle, mulți aspiră la ceaunul de la fruntea partidului.

Vezi articolul complet pe Academia Ca'avencu.

Comentarii