29 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăAldineÎn caz de Brexit, britanicii nu vor mai putea lucra liber în...

În caz de Brexit, britanicii nu vor mai putea lucra liber în UE

Şeful guvernului spaniol, Mariano Rajoy, i-a avertizat pe britanici că, în caz de Brexit (ieşirea Marii Britanii din UE), ei vor pierde dreptul de a se stabili şi de a munci liber în Uniunea Europeană (UE), relatează joi AFP, citată de Agerpres

”Mi se pare că ieşirea Regatului Unit din UE ar fi foarte rea pentru Regatul Unit, pentru Spania şi pentru europeni în ansamblu”, a declarat Rajoy într-un interviu difuzat online de către agenţia de presă spaniolă EFE. 

”Europa s-a construit pe baza liberei circulaţii a persoanelor, capitalurilor, mărfurilor şi a serviciilor. Dacă Regatul Unit ar părăsi Europa, cei care ar avea de suferit cel mai mult ar fi cetăţenii britanici, care nu vor mai putea circula liber, nici transfera capitaluri sau mărfuri”, a afirmat oficialul spaniol. 

”Cei o sută de mii de spanioli care lucrează în Regatul Unit ar suferi mult, dar există 400.000 de britanici care lucrează în Spania şi care s-ar afla într-o situaţie teribilă”, a adăugat el. 

Oficial, 283.000 de britanici s-au înregistrat ca locuind în Spania, dar numărul lor real este evaluat între 800.000 şi un milion. Instalaţi mai ales în sud, cetăţenii europeni respectivi pot primi acolo îngrijiri şi pot munci. 

AFP aminteşte că britanicii trebuie să decidă prin referendum pe 23 iunie dacă ţara lor rămâne sau nu în Uniunea Europeană. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă