FOTO: INQUAM PHOTOS

Zile și nopți tropicale în România. Cât vor arăta termometrele în București?

Meteorologii au emis o avertizare meteo cod galben valabilă astăzi și anunță vreme caniculară în zilele de 29 și 30 iulie.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 28.07.2020 - 13:01

Administrația Națională de Meteorologie anunță două zile și jumătate cu temperaturi foarte ridicate, nopți tropicale și un disconfort termic accentuat. O avertizare cod galben de caniculă a intrat în vigoare marți, la ora 12.00, și este valabilă în jumătate dintre județe și în București.

În intervalul 28 iulie, ora 12:00 – 30 iulie, ora 20:00, valorile termice vor continua să crească, astfel încât vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în regiunile extracarpatice. Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de peste 33...35 de grade, disconfortul termic va fi ridicat, iar pragul critic de 80 de unități al indicelui temperatură-umezeală (ITU) va fi atins în zonele de câmpie și podiș din sudul și estul țării și local din vest.

Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei și local în Moldova. Temperaturile maxime vor depăși frecvent 35 de grade, iar pe arii restrânse miercuri și local joi, se vor situa peste 37...38 de grade.

În București se ajunge și la 38 grade Celsius

Capitala va fi supusă unor temperaturi extrem de ridicate până joi seara iar aerul va deveni irespirabil mai ales la prânz, atunci când termometrele pot indica valori ce pot depăși 38 grade. Vremea va fi călduroasă, caniculară în după-amiezile zilelor de miercuri (29 iulie) și joi (30 iulie).

Temperatura maximă va fi de 33...34 de grade (marți, 28 iulie), miercuri(29 iulie) se vor înregistra valori în jurul a 36 de grade, iar joi (30 iulie) vor fi 37...38 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. În cursul nopților, temperatura aerului nu va coborî sub 20 de grade (caracteric nopților tropicale).

Comentarii