11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiZeci de locuinţe, curţi şi subsoluri din 15 judeţe au fost afectate...

Zeci de locuinţe, curţi şi subsoluri din 15 judeţe au fost afectate de ploi, miercuri

Potrivit datelor centralizate de MAI, au fost inundate 20 de case, 25 de beciuri sau subsoluri, 46 de curţi, şase anexe gospodăreşti, două imobile ale unor operatori economici şi o clădire a unei instituţii publice.

Fenomenele hidro-meteorologice s-au manifestat în 15 judeţe – Arad, Argeş, Alba, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Ilfov, Neamţ, Sălaj, Timiş, Teleorman, Vaslui şi Vrancea -, acolo unde efectivele MAI şi autorităţile locale au intervenit de urgenţă.

De asemenea, circulaţia rutieră a fost temporar afectată pe DN 7 din judeţul Arad, pe DN 73D din judeţul Argeş şi pe trei drumuri judeţene, pe DJ 203K din judeţul Buzău, pe DJ 205D din judeţul Vrancea şi pe DJ 609 din judeţul Timiş.

Pe parcursul ultimelor opt ore au fost emise 11 avertizări sau atenţionări de fenomene meteorologice imediate.

Rămâne în vigoare informarea meteorologică de instabilitate atmosferică, valabilă pentru întreg teritoriul naţional până vineri, la ora 23,00, dar şi codul galben de instabilitate atmosferică şi cantităţi de apă însemnate până miercuri seară, la ora 23,00 pentru 25 judeţe – Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Buzău, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vrancea. Acelaşi cod galben este valabil parţial pentru judeţele Braşov şi Covasna.

Pentru anumite sectoare de pe fluviul Dunărea au fost emise avertizări hidrologice de cod galben şi cod portocaliu până săptămâna viitoare.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă