Zeci de locuinţe, curţi şi subsoluri din 15 judeţe au fost afectate de ploi, miercuri

Zeci de locuinţe, curţi şi subsoluri sau anexe au fost afectate de ploile torenţiale din cursul zilei de miercuri, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.06.2019 - 20:01

Potrivit datelor centralizate de MAI, au fost inundate 20 de case, 25 de beciuri sau subsoluri, 46 de curţi, şase anexe gospodăreşti, două imobile ale unor operatori economici şi o clădire a unei instituţii publice.

Fenomenele hidro-meteorologice s-au manifestat în 15 judeţe - Arad, Argeş, Alba, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Ilfov, Neamţ, Sălaj, Timiş, Teleorman, Vaslui şi Vrancea -, acolo unde efectivele MAI şi autorităţile locale au intervenit de urgenţă.

De asemenea, circulaţia rutieră a fost temporar afectată pe DN 7 din judeţul Arad, pe DN 73D din judeţul Argeş şi pe trei drumuri judeţene, pe DJ 203K din judeţul Buzău, pe DJ 205D din judeţul Vrancea şi pe DJ 609 din judeţul Timiş.

Pe parcursul ultimelor opt ore au fost emise 11 avertizări sau atenţionări de fenomene meteorologice imediate.

Rămâne în vigoare informarea meteorologică de instabilitate atmosferică, valabilă pentru întreg teritoriul naţional până vineri, la ora 23,00, dar şi codul galben de instabilitate atmosferică şi cantităţi de apă însemnate până miercuri seară, la ora 23,00 pentru 25 judeţe - Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Buzău, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vrancea. Acelaşi cod galben este valabil parţial pentru judeţele Braşov şi Covasna.

Pentru anumite sectoare de pe fluviul Dunărea au fost emise avertizări hidrologice de cod galben şi cod portocaliu până săptămâna viitoare.

Comentarii