VIDEO. Fermieri din Constanța, un apel disperat pentru apă

Mai mulți agricultori ce dețin terenuri în județul Constanța au ales o metodă inedită de a solicita sprijin Guvernului într-unul dintre cei mai secetoși an agricol din ultimii 100 ani.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 10.09.2020 - 09:21

Fermieri din Constanța și-au luat utilajele și au scris cu ajutorul tractoarelor pe un ogor ars de soare și calamitat de secetă un mesaj pentru autoritățile centrale.

„VREM APĂ” a apărut scris pe pământ după zeci de minute în care utilajele agricole au lucrat cu atenție doar acele zone de teren potrivite pentru ca la final să apară acest mesaj, filmat ulterior cu ajutorul unei drone.

Fermierii dobrogeni se plâng că seceta care a lovit România și, mai ales, zona de sud-est, le-a provocat pierderi atât de mari încât fără o implicare directă a statului cei mai mulți vor intra în faliment.

Oamenii vor ca județul Constanța să fie declarat în totalitate calamitat din cauza secetei pentru ca astfel să-și poată amâna plata ratelor la bănci și la societățile de leasing prin care și-au cumpărat utilaje agricole.

În acest moment România irigă aproximativ 100.000 hectare, sub 10% din suprafața agricolă irigabilă iar în anii secetoși pagubele suferite de fermieri și, implicit, de bugetul de stat, se ridică la miliarde de lei.

Comentarii