19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUn miliardar român a murit înecat în Costa Rica

Un miliardar român a murit înecat în Costa Rica

Potrivit publicaţiei costaricane CRHoy, un turist în vârstă de 43 de ani s-a înecat săptămâna trecută în provincia Puntarenas.

În ciuda faptului că l-a descris drept „polonez”, instituţia de media susţine că numele turistului este Mircea Popescu.

Antreprenorul susţinea că este singurul om care a deţinut vreodată un milion de bitcoin.

„Părintele conceptului de «Bitcoin Maximalism» ar putea fi mort. Dacă ştirea se dovedeşte a fi adevărată, o mulţime de bitcoini ar putea fi pierduţi pentru totdeauna, iar piaţa ar putea primi o lovitură serioasă”, spune John Carvalho, gazda unui podcast celebru pe vbtcoin.

De asemenea, dezvoltatorul web Diana Coman a confirmat decesul lui Mircea Popescu în cadrul blogului pe care îl moderează.

Jurnaliştii au adăugat că Mircea Popescu a fost găsit pe plaja Hermosa în dimineaţa zilei de 23 iunie, însă paramedicii nu au putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

Antreprenor, investitor şi cercetător, Mircea „MP” Popescu a crescut în Cluj-Napoca şi a trăit în Statele Unite, Mexic, Costa Rica şi Egipt. El a lansat în 2008 Trilema, un blog prin care a abordat o serie de probleme sociale şi personale. Începând cu 2012, a început să scrie despre Bitcoin şi criptomonede. În luna aprilie a aceluiaşi an a fondat unul dintre primele servicii de tranzacţionare de Bitcoin, MPEx. Platforma a fost investigată de Securities and Exchange Commission, însă investitorul a negat orice fel de colaborare cu autorităţile din SUA.

În 2014, Mircea Popescu a plătit toate facturile organizaţiei non-profit din spatele sistemului de operare OpenBSD pentru a aduce un omagiu contribuitorilor care au arătat o „abordare drastică privind procesele de securitate”. Liderul OpenBSD Theo de Raadt a admis că sistemul de operare şi-ar fi oprit operaţiunile în lipsa fondurilor.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...
Ultima oră
Pe aceeași temă