5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiUn jandarm a fost reținut în cazul bătrânului ucis la Pitești

Un jandarm a fost reținut în cazul bătrânului ucis la Pitești

Procurorii militari din Capitală au anunţat că au preluat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş dosarul în care doi poliţişti au fost arestaţi preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Motivul preluării l-a constituit implicarea a doi jandarmi în evacuarea în forţă a bărbatului care a decedat.

„La data de 20 aprilie 2021, la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a fost înregistrată cauza penală urmare a declinării de competenţă dispuse de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracţiunea de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, presupuse a fi săvârşite de către doi subofiţeri jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ‘Bararab I’ Argeş, în coautorat cu doi agenţi de poliţie din cadrul IPJ Argeş – Poliţia Municipiului Piteşti”, se arată într-un comunicat al Parchetului Militar.

Miercuri, procurorii militari au decis reţinerea unuia dintre jandarmi, pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

„La data de 21 aprilie 2021, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte şi reţinerea pentru 24 de ore a unuia dintre militarii jandarmi. În fapt s-a reţinut că, la data de 16 aprilie 2021, cei doi militari jandarmi aflaţi în misiune de patrulare mixtă împreună cu două echipaje de poliţie din cadrul IPJ Argeş – Poliţia Municipiului Piteşti au intervenit la o terasă situată în incinta Autogării Sud Piteşti. La faţa locului, militarii jandarmi împreună cu cei doi agenţi de poliţie au acţionat asupra unei persoane de sex bărbătesc, au proiect-o pe carosabil, printre acţiune violentă, soldată cu decesul victimei. La acest moment, agenţii de poliţie care au acţionat în contextul mai sus menţionat se află în stare de arest preventiv”, precizează Parchetul Militar.

Un bărbat a intrat în stop cardio-respirator şi a decedat, vineri, în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti, unde izbucnise un incendiu. 

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Ministerul Mediului a alocat un miliard de lei pentru programul Rabla Plus 2024

Ministerul Mediului a alocat un miliard de lei pentru programul Rabla Plus 2024, prin care se oferă subvenții pentru achiziționarea de automobile electrice și...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă