Foto: Mihai Diac

Un grup de români care veneau acasă a fost oprit pe aeroportul din Istanbul

Un grup format din 11 cetățeni români care se întorceau în România a fost oprit să se îmbarce pe aeroportul din Istanbul (Turcia).

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 07.02.2021 - 15:41

Un grup format din 11 cetățeni români care se întorceau în România a fost oprit să se îmbarce pe aeroportul din Istanbul (Turcia).

Românii veneau dintr-o călătorie în Emiratele Arabe Unite, iar biletele lor de avion pentru călătoria înapoi acasă au inclus o escală pe aeroportul din Istanbul.

După ce au coborât din avionul care venise din Dubai, autoritățile locale de la Istanbul le-au interzis românilor să se urce în avionul care pleca din Turcia spre România pe motiv că românii nu au putut prezenta teste PCR negative. Ei nu aveau însă asemenea teste întrucât practic nu au intrat pe teritoriul Turciei ci au stat doar în zona internațională a aeroportului din Istanbul, iar în țara de unde veneau ei nu se cere test Covid obligatoriu.

Directorul aeroportului din Cluj Napoca, David Ciceo, a declarat, duminică, la un post de televiziune, că eroarea aparține unui agent de handling al companiei aeriene turcești. Cei 11 români vor fi cazați o noapte la Istanbul și își vor continua călătoria spre România luni.

Comentarii