16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiTurcan: O zi tristă astăzi pentru România

Turcan: O zi tristă astăzi pentru România

“Este o zi tristă şi fiindcă partidul pe care îl reprezintă acel infractor nu se dezice de el nici în ultimul ceas (…) Captivă intereselor şefului ei, Viorica Dăncilă nu simte libertatea şi, în consecinţă, nu acţionează”, afirmă Turcan.

“O zi tristă astăzi pentru România, evident nu fiindcă un infractor ajunge la puşcărie, ci fiindcă acel infractor ocupă a treia funcţie în Statul Român, fiindcă acel om a ales să compromită odată cu propria persoană o instituţie întreagă din care nu a vrut să plece. Este o zi tristă şi fiindcă partidul pe care îl reprezintă acel infractor nu se dezice de el nici în ultimul ceas. Prim-ministrul României alege să fie «alături de Liviu Dragnea şi de familia sa în aceste momente grele» – cât de trist este acest lucru şi, totuşi, cât de edificator pentru nivelul de înţelegere pe care-l au PSD şi liderii săi în raport cu votul de ieri…”, susţine Raluca Turcan, într-o postare pe Facebook.

Ea o critică pe Viorica Dăncilă şi afirmă că PSD trebuia să fie alături de români, şi nu alături de un condamnat.

“Captivă intereselor şefului ei, Viorica Dăncilă nu simte libertatea şi, în consecinţă, nu acţionează. PSD trebuia şi până acum, dar mai cu seamă trebuie astăzi să fie alături de români, de majoritatea acestora – majoritate care s-a exprimat clar pe 26 mai, la vot – şi nicidecum alături de un condamnat!!!”, spune Turcan.

Raluca Turcan adaugă că PNL are datoria de a acţiona în acord cu votul românilor şi cu aşteptările acestora şi anunţă că iniţiativele de transpunere în legislaţie a mesajelor referendumului sunt pregătite.

“De asemenea, urmează ocuparea funcţiei de lider al Camerei Deputaţilor de un om politic capabil să redea demnitatea Parlamentului şi încrederea românilor în el. PSD a fost complicele lui Liviu Dragnea, iar menţinerea actualului Guvern contravine flagrant votului de duminică! Pesediştii care înţeleg mesajul românilor şi care nu au pactizat cu infractorul au ocazia să-şi dovedească buna-credinţă susţinând zilele următoare demersurile partidelor câştigătoare la alegerile din 26 mai!”, mai spune Turcan.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv luni, de magistraţii ICCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Premierul Viorica Dăncilă a spus că a convocat o parte dintre liderii PSD şi miniştri ai Guvernului pentru a decide împreună în aceste momente importante pentru PSD.

“Indiferent de sentimentele faţă de Liviu Dragnea, vă daţi seama că pentru PSD condamnarea preşedintelui în funcţie reprezintă un moment dificil, aşa cum ar reprezenta pentru orice partid. Uman vorbind este o dramă atât pentru el ca persoană, cât şi pentru familia lui, iar în calitate de colegi de partid suntem alături de domnia lui şi de familia sa. Evident este un moment dificil”, a declarat Dăncilă.

Cele mai citite

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă