Tragedie pe litoral: a fost adus la mal dar n-a mai putut fi salvat

Un tânăr de 19 ani a pierit în valuri pe Litoral, în zona Costinești. Scos la mal de scafandri a fost resuscitat fără succes.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 29.06.2020 - 09:15

O tragedie s-a produs duminică pe Litoral. Marea Neagră și-a luat tribut viața unui tânăr de 19 ani care venise din Călărași să se bucure de plajă și de mare.

Alarma s-a dat duminică, după ce tânărul intrat în apă nu a mai fost zărit. Băiatul a fost căutat cu elicopterul SMURD, de o echipă de scafandri și de alți salvatori în ambarcațiuni ISU Dobrogea, Garda de Coastă și Agenția Română de Salvare Vieți Omenești pe Mare. Într-un final scafandri l-au găsit și l-au scos la mal dar în ciuda eforturilor medicilor care au încercat să-l resusciteze inima nu a putut fi repornită.

Salvatorii atrag atenția celor care vin la mare în aceste zile că valurile însoțite de curenți puternici de adâncime îi pot pune în reală dificultate chiar și pe înotătorii cu experiență. „Pentru a fi evitate tragediile îi rugăm pe turiști să respecte semnificația steagurilor de pe plajă și să țină cont de recomandările noastre, mai ales atunci când marea este agitată.”, au transmis un mesaj salvamarii de pe Litoral.

 

Comentarii