Foto: Arhivă

Orașul Timișoara iese din carantină. Decizia s-a luat prin vot

Municipiul Timișoara și patru comune din jurul lui ies din carantină, începând din seara zilei de duminică, 21 martie 2021.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 21.03.2021 - 10:15

Municipiul Timișoara și patru comune din jurul lui ies din carantină, începând din seara zilei de duminică, 21 martie 2021.

Carantina în aceste localități din județul Timiș a fost în vigoare timp de două săptămâni. Încetarea carantinei a fost decisă prin vot, sâmbătă seară, de membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş, în condițiile în care exista o propunere de prelungire a carantinei, pentru încă șapte zile, în municipiul Timișoara și în comunele Dumbrăviţa şi Giroc, întrucât rata de incidență a crescut în aceste localități.

Separat, pentru comunele Moşniţa Nouă şi Ghiroda, analiza de risc întocmită de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a stabilit că nu este întrunit punctajul pentru a propune prelungirea carantinei zonale în aceste două localităţi, iar INSP a avizat măsura de ridicare a carantinei în aceste două comune.

"Această carantină era mai mult de formă, nu a produs efectele scontate", a declarat, duminică, la un post de televiziune, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica. El a recunoscut că a votat împotriva propunerii de prelungire a carantinei și a precizat că primarul municipiului Timișoara s-a abținut de la vot.

"E inadmisibil ca în martie să avem mai puține paturi la ATI decât am avut în noiembrie", a susținut Alin Nica.

Comentarii