5 C
București
joi, 28 octombrie 2021

Orașul Timișoara iese din carantină. Decizia s-a luat prin vot

Municipiul Timișoara și patru comune din jurul lui ies din carantină, începând din seara zilei de duminică, 21 martie 2021.

Carantina în aceste localități din județul Timiș a fost în vigoare timp de două săptămâni. Încetarea carantinei a fost decisă prin vot, sâmbătă seară, de membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş, în condițiile în care exista o propunere de prelungire a carantinei, pentru încă șapte zile, în municipiul Timișoara și în comunele Dumbrăviţa şi Giroc, întrucât rata de incidență a crescut în aceste localități.

Separat, pentru comunele Moşniţa Nouă şi Ghiroda, analiza de risc întocmită de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a stabilit că nu este întrunit punctajul pentru a propune prelungirea carantinei zonale în aceste două localităţi, iar INSP a avizat măsura de ridicare a carantinei în aceste două comune.

„Această carantină era mai mult de formă, nu a produs efectele scontate”, a declarat, duminică, la un post de televiziune, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica. El a recunoscut că a votat împotriva propunerii de prelungire a carantinei și a precizat că primarul municipiului Timișoara s-a abținut de la vot.

„E inadmisibil ca în martie să avem mai puține paturi la ATI decât am avut în noiembrie”, a susținut Alin Nica.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă