13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiOrașul Timișoara iese din carantină. Decizia s-a luat prin vot

Orașul Timișoara iese din carantină. Decizia s-a luat prin vot

Municipiul Timișoara și patru comune din jurul lui ies din carantină, începând din seara zilei de duminică, 21 martie 2021.

Carantina în aceste localități din județul Timiș a fost în vigoare timp de două săptămâni. Încetarea carantinei a fost decisă prin vot, sâmbătă seară, de membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş, în condițiile în care exista o propunere de prelungire a carantinei, pentru încă șapte zile, în municipiul Timișoara și în comunele Dumbrăviţa şi Giroc, întrucât rata de incidență a crescut în aceste localități.

Separat, pentru comunele Moşniţa Nouă şi Ghiroda, analiza de risc întocmită de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a stabilit că nu este întrunit punctajul pentru a propune prelungirea carantinei zonale în aceste două localităţi, iar INSP a avizat măsura de ridicare a carantinei în aceste două comune.

“Această carantină era mai mult de formă, nu a produs efectele scontate”, a declarat, duminică, la un post de televiziune, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica. El a recunoscut că a votat împotriva propunerii de prelungire a carantinei și a precizat că primarul municipiului Timișoara s-a abținut de la vot.

“E inadmisibil ca în martie să avem mai puține paturi la ATI decât am avut în noiembrie”, a susținut Alin Nica.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă